Haberler

Urla'da Bağbozumu Şenlikleri Sona Erdi

Beş gün süren 'Urla Belediyesi Bağbozumu Şenlikleri' sona erdi.2600 yıllık bir geçmişe uzanan, üzüm ve incire balın, zeytine yağın düştüğü gün olarak kabul edilen bağbozumu her yıl olduğu gibi bu sene de coşkuyla kutlandı.

Beş gün süren 'Urla Belediyesi Bağbozumu Şenlikleri' sona erdi.

2600 yıllık bir geçmişe uzanan, üzüm ve incire balın, zeytine yağın düştüğü gün olarak kabul edilen bağbozumu her yıl olduğu gibi bu sene de coşkuyla kutlandı.

Kendi tarlasında yetiştirdiği ürünü ve beslediği hayvanıyla ürün yarışmasına katılmak için tüm yıl bu şenliği bekleyen Urlalı çiftçinin yanı sıra, anneanne mutfağından miras kalmış Urla ve yöresine ait birbirinden leziz yemeklerin özel bir jüri tarafından değerlendirildiği yarışmanın yer aldığı şenliklerde Urlalılar, 5 akşam boyunca farklı sanatçıların sahne aldığı Urla Cumhuriyet Meydanı'nda doyasıya eğlendi.

OPTİMİST YARIŞLARINDA 183 SPORCU YARIŞTI

Şenlik kapsamında yer alan Uluslar Arası Bağbozumu Yelken Yarışlarında kıyasıya mücadele gösteren yarışçılar, geçtiğimiz akşam Ali Rıza Mete Yelken Kulübünde coşkulu bir ödül töreni, kokteyl ve konserle yorgunluk attılar.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ve ilk sene 110 yarışçının katılım sağladığı yarışlarda bu yıl 183 sporcu yarıştı. Biri Yunanlı, biri Romen ve iki Bulgar hakemin de yer aldığı yarışmanın başhakemliğini Zeki Leblebici, koordinatörlüğünü ise Levent Hasegeli üstlendi.

Yarışların akabinde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Ali Rıza Mete Yelken Kulübü Başkanı Gürbüz Arıkan, rüzgarla mücadelenin her saat yaşandığı final gününe rağmen güzel bir yarış yaşadıklarını ve yelken sporuna desteklerin sürdükçe çok daha başarılı bir ilerleme kaydedeceklerini ifade ederek, kendilerine destek sağlayan herkese teşekkürlerini sundu.

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ise konuşmasında, denizle buluşturduğumuz Bağbozumu Şenliklerinde keyifli günler yaşadık" söyleriyle ARM Onursal Başkanı Ali Rıza Mete'ye, Urla'ya böyle güzel bir tesis kazandırdığı için teşekkürlerini ifade etti.

Ödül töreninin ardından ARM'nin bulunduğu İskele Kum Denizi'nde sahne alan İzmir Pop Orkestrası'nın muhteşem konseriyle şenlikler son buldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title