Haberler

Urla'da Ağaç Nöbeti (2)

Kadın BAŞKANDAN DESTEK Urla'nın Ovacık Köyü'nde rüzgar enerjisi santrali (RES) kurulması için bin ağacın kesilmek üzere işaretlenmesi ve Danıştay'dan gelecek cevabın beklenmeden ağaçların kesilmeye başlanması üzerine Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar ve Meclis üyeleri, durumu yerinde tespit etmek ve mücadele eden köylü halkına destek için ağaçların kesildiği bölgeye gitti.

Kadın BAŞKANDAN DESTEK

Urla'nın Ovacık Köyü'nde rüzgar enerjisi santrali (RES) kurulması için bin ağacın kesilmek üzere işaretlenmesi ve Danıştay'dan gelecek cevabın beklenmeden ağaçların kesilmeye başlanması üzerine Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar ve Meclis üyeleri, durumu yerinde tespit etmek ve mücadele eden köylü halkına destek için ağaçların kesildiği bölgeye gitti.

Urla Belediyesi olarak Danıştay'a dava açtıklarını belirten Başkan Uyar, "Eylül ayında ÇED gerekli değildir kararına dava açtık. Fakat ÇED gereklidir. Ancak yürütmenin durdurulması gelmedi, ret olundu. Ekim ayında Danıştay'a tekrar başvurduk. Danıştay'dan gelecek cevabı bekliyoruz. Aslında burada kurulması planlanan RES'in kararı 2008 yılında alınıyor ve bize itiraz süremizin geçtiği söylenerek reddediliyor. Fakat 2008 yılında böyle bir haber gelmemiş. Dolayısıyla öğrendikten sonra gerekli çalışmaları yaptık fakat şimdilik bir sonuç elde edemedik. Yasal tüm belgeler alınmış. Bununla ilgili ruhsatın iptali istemi ile firmaya da bir dava açtık. Kanuni olarak yapılması gerekenleri yaptık. Karar gelmeden kesilmesini engellemek istiyoruz. Danıştay kararı beklensin" dedi.

RES'lere değil, yerleşim yerlerinde olmasına karşı çıktıklarını anlatan Uyar, "Kurulacak RES Ovacık Köyü'ne 1162 m. uzaklıkta. Yerleşim yerine yakın olmasının yanında, ormanlık arazi. Bizim duyduğumuz kadarıyla 1800 civarında ağaç kesilmesi planlanıyor. Biz doğamız ve havamız ile ünlüyüz. Doğamızı kaybedeceğiz. Sahip olduğumuz doğal değerleri kaybedeceğiz. Urla doğal florası ve faunası ile çok özel bir yer. Urla'nın akciğerleri yok ediliyor. Doğanın katledilmesine karşıyız. Urla'nın, Yarım Ada'nın en önemli değerlerinden biri olan hurma zeytini, doğal yapı bozduğundan dolayı belki de kaybedeceğiz" diye konuştu. - Yeleri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sibel Uyar Danıştay Ovacık Urla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title