Haberler

Urla'da 200 Roman Aileye Konut ve İş Müjdesi

İzmir’in sosyal ve ekonomik açıdan kalkınması için Romanların yaşam kalitesinin arttırılması gerektiğini vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Konak’ta açılan meslek kursunda yaptığı açıklamada Urla’da yaşayan romanlar için sosyal konut ve pilot seracılık projesinin müjdesini verdi.

İzmir'in sosyal ve ekonomik açıdan kalkınması için Romanların yaşam kalitesinin arttırılması gerektiğini vurgulayan AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Konak'ta açılan meslek kursunda yaptığı açıklamada Urla'da yaşayan romanlar için sosyal konut ve pilot seracılık projesinin müjdesini verdi.

Gürçeşme'de yaşayan kadınlar için açılan mum yapma kursuna katılan Denizli, "Kursumuza İŞKUR, Milli Eğitim ve Halk eğitim ve Çağdaş Romanlar Derneği destek veriyor. Her zaman şunu söylüyorum. İzmir'de Romanların yaşam kalitesini artırmadan İzmir'i hakettiği yere getirmek mümkün değil. Roman kardeşlerimizi daha iyi şartlarda yaşar hale getireceğiz, onları meslek ve iş sahibi yapacağız. Kursumuza katılan 36 kursiyerimize 42 gün sonunda bir meslek kazandıracağız. Meslek öğrenmek için devam ve motivasyon önemli. Bu sebeple kadınlarımıza günlük ödeme yapıyoruz ki çalışmak ve benzeri sebeplerle eğitimden ayrı kalmasınlar. Kurslarımızda kullanılan eğitim malzemelerimiz iş adamlarımız temin ediyor. Devlet, iş dünyası ve Roman sivil toplum örgütlerinin el birliği ile İzmir'de Roman kardeşlerimiz için daha iyi bir hayat hedefine doğru ilerliyoruz" dedi.

ÖNCE KURS SONRA İŞ

Denizli, kursiyerlerin eğitimini aldıkları alanda üretim yapan sanayi kuruluşlarıyla temasa geçmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirterek, "Meslek edindirmenin ardından kursiyerlerimizin iş bulmasını sağlayacağız. Daha sonra ise arkadaşlarımızın ürünlerini pazarlayabileceğimiz bir takım organizasyonlar kurmaya çalışıyoruz. Bu işin devamlılığını sağlayabilirsek bugün mum üretimini yarın başka bir üretim ile perçinleyebiliriz. Buradaki tüm kadın arkadaşlarımızın gözlerindeki ışıktan anlıyorum ki bu gün başladığımız kurs bittiğinde bir başka kurs daha başlayacak. Bölgede birçok kadınımız bu kurslarla iş sahibi olacak ve evlerine para götürmüş olacak." diye konuştu.

URLA'DA YAŞAYAN ROMANLARA KONUT MÜJDESİ

İlknur Denizli, meslek edindirme kursunu ziyareti sonrası yaptığı açıklamalarda Urla'da zor koşullarda yaşayan Romanlara konut müjdesi verdi. Urla'da Romanlar için sosyal konutlar yapılacağını ve seracılık eğitimi için kurslar açılacağını söyleyen Denizli, "Urla'da yaşayan Roman kardeşlerimiz temel insan hakkı olan sağlıklı konutta yaşama imkanından mahrumlar. Bunun için bir şey yapılması gerekiyordu. Bu konuda çalışmalara başladık. Urla'da 200 Roman ailesi için sosyal konutlar inşa edeceğiz" dedi.

ROMANLAR'IN SERA PROJESİ TÜRKİYE'YE MODEL OLACAK

AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli Romanların evlerine düzenli bir gelir girmesi gerektiğini ve bunun içinde bir meslek ve beceriye sahip olmaları gerektiğini belirtti ve bu amaçla çalışmalarına başladığı proje hakkında da bilgi verdi. Denizli; "Romanlara günün koşullarına ve ihtiyaçlarına uygun becerileri kazandırmaz, bu yönde eğitim vermezsek iş gücü piyasasında nitelikli işlerde çalışma imkanına sahip olamıyorlar. Ancak eğitimini verdiğiniz mesleğin yaşadıkları yerde karşılığı olması ve geçici nitelikte olmaması gerekiyor. Urla'da 200 Roman ailesini konut sahibi yapacağımız gibi aynı zamanda Roman kardeşlerimizi meslek sahibi yapacağız. Önce seracılık eğitimi vereceğiz. Bölgenin üretim imkanını düşündüğümüzde seracılık öne çıkıyor. Bu sebeple seracılık eğitimi vereceğimiz kurslar açacağız. Kursiyerlerimiz sahip oldukları beceri ile bölgedeki seralarda iş bulmalarını sağlayacağız. İkinci aşamada gerekli destek mekanizmalarını devreye sokarak bölgedeki kamu arazilerinde seracılık yapmalarını sağlayacağımız örnek proje geliştireceğiz." Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Ayşenur İslam'ın da Urla'da yapılacak konut ve seracılık projesini İzmir'in diğer ilçelerinde ve Türkiye'de uygun bölgelerde Romanlar için örnek proje olarak değerlendirdiğini ifade eden Denizli "Urla'da başlayıp Türkiye'ye yayacağımız projemiz ülkemizdeki Romanlar için bir milat olacak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İlknur Denizli Ak Parti İzmir Urla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title