Haberler

Urla, 100. Yılında 1. Dünya Savaşı'nı Konuştu

1.Dünya Savaşı’nın 100. yılı dolayısıyla Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde 100 Yılında 1. Dünya Savaşı Sergisi ve 1. Dünya Savaşı’na Günümüzden Bakış paneli gerçekleştirildi.

1.Dünya Savaşı'nın 100. yılı dolayısıyla Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde 100 Yılında 1. Dünya Savaşı Sergisi ve 1. Dünya Savaşı'na Günümüzden Bakış paneli gerçekleştirildi.

100. Yılında 1. Dünya Savaşı Sergisi ve 1. Dünya Savaşı'na Günümüzden Bakış paneli, Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Serginin açılışını Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, panelin katılımcıları, konukları ve belediye meclis üyesi Bülent Onat yaptı. Moderatörlüğünü 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları'nın üstlendiği 1. Dünya Savaşı'na Günümüzden Bakış adlı panelin konuşmacıları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Daş ve Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Stratejik Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç Dr. Türkmen Töreli yer aldı. Tarihin en ölümcül yıkımı diye adlandırılan, aradan yüzyıllar geçmesine rağmen dünya ve Türk tarihinde izlerini sürdüren, milyonlarca insanın hayatını derinden etkileyen 1. Dünya Savaşı, 100. yılında Urla'da Urla Belediyesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin işbirliğiyle yeniden değerlendirildi.

"SAVAŞ, İNSANA ACIDAN BAŞKA HİÇBİR ŞEY VERMEZ"

Yüzyıl önce yaşanmış ama bundan sonraki yüzyıl sonrasında da etkilerinin devam edeceğini belirten Miçooğulları, "Bizi iç savaşlara sürüklemek isteyen anlayışlar Mustafa Kemal Atatürk'ün yurtta barış dünyada barış sloganını anlamayan yönetimler bir kez daha anlamalılar ki savaş insana acıdan başka hiçbir şey vermez. Savaş arkanıza döndüğünüz zaman hep acıdır, yokluktur yoksulluktur. Savaş dostluk getirmez oysaki bizlerin dostluklara ihtiyacı var. İnsanların omuz omuza bu dünyayı daha yaşanabilir hale getirmeye ihtiyacı var" diye konuştu.

"YURTTA VE CİHANDA BARIŞ SÖZÜNÜ UNUTMAYIN"

"19. yüzyılın sonundan 20. yüzyılın ilk çeyreğine kadar geçen süreçte ortaya çıkan tarihi gelişmelerin günümüzden bakış açısıyla değerlendirileceği panele ve 1. Dünya Savaşı sergisine ev sahipliği yapmaktan dolayı onur duyuyorum" diyerek sözlerine başlayan Uyar da şöyle konuştu: "Ülkemizin ve dünyanın içinde bulunduğu şu belirsiz günlerde, sıkı sıkıya tutunmamız gereken bir tarihimiz ve tarihimizden çıkaracağımız dersler var. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta ve cihanda barış' sözünün asla unutulmaması gerekiyor."

Başkan Uyar, panelin moderatörlüğünü gerçekleştiren Miçooğulları'na ve panelistlere teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkan Miçooğulları Sibel Uyar Urla Akm Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title