Haberler

Ürgüplü Taşımacılardan 3'üncü Firma Protestosu

Nevşehir merkez ile Ürgüp ilçesi arasında yolcu taşımacılığı yapan iki şirketin sahibi ve şoförleri, aileleriyle birlikte yeni bir firmaya daha izin çıkması nedeniyle Nevşehir Valiliği önünde protestoda bulundu.

Nevşehir merkez ile Ürgüp ilçesi arasında yolcu taşımacılığı yapan iki şirketin sahibi ve şoförleri, aileleriyle birlikte yeni bir firmaya daha izin çıkması nedeniyle Nevşehir Valiliği önünde protestoda bulundu.

Ürgüp Peri Tur ile Ürgüp Taşımacılık firmalarının sahibi ve şoförleri aileleriyle birlikte 12 araçlık konvoyla Nevşehir Valiliği önüne geldi. Valilik önündeki Atatürk anıtında toplanan grup, "Adaletsiz ve hukuksuz verilen karara hayır', 'One Minute Vekilim Murat Bey', 'AK Parti'den oylarımızı geri istiyoruz', 'AK Parti'den üyeliklerimizi geri istiyoruz', 'Başbakan Mazlumun Yanında Ben Buradayım', 'Haklıyız hakkımızı istiyoruz' pankartları açıp, "Adalet istiyoruz" sloganı attılar. Peri Tur Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Erdoğan, Ürgüp ve Peri Birlik Taşımacılık şirketleri olarak Nevşehir-Ürgüp arasında 15 dakikada bir boş ya da dolu demeden hizmet verdiklerini söyledi.

Taşıma konusunda geçmiş yıllarda çok sayıda hukuki mücadele verdiklerini belirten Erdoğan, "Yapılan Ürgüp ilçe Trafik Komisyonu tespitlerinde doluluk oranlarımızın yüzde 35 gibi çok komik bir rakam çıkmasına, bunun tüm yetkili birimlerce bilinmesine rağmen Ürgüp Taşımacılık şirketinin faaliyeti, farklı bir nedenle durdu. Konuyu Danıştay'a taşıdık. Dava, Danıştay'da 8 aydır devam ediyor. Bunu fırsat bilerek 'Bizde ilçede taşımacılık yapmak istiyoruz' diyen bir firma müracaat yaptı. Ürgüp Taşımacılık firması yok sayılarak, kanuni süreç beklenmeden dün Ürgüp ilçe Trafik Komisyonu toplanarak yüzde 35'lik dolulukla bir firmanın dahi kar edemeyeceği bilinmesine karşın üçüncü bir firmaya ihtiyaç duymuşlardır"dedi. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'la görüşeceklerini kaydeden Erdoğan "İl Trafik Komisyon toplantısında Sayın Valimizin kararı tekrar değerlendirmesini, sadece adalete, kanuna ve hukuka dayalı olarak karar verilmesi için dosyaların tekrar incelenmesini talep edeceğim" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından protestocular araçlarına binerek Ürgüp'e hareket etti. - Nevşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Valiliği Ömer Erdoğan One Minute Ürgüp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title