Haberler

Ürgüp Belediyesi'nde Toplu Sözleşme İmzalandı

Ürgüp Belediyesi ile Hak/Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Ürgüp Belediyesi ile Hak/Hizmet-İş Sendikası arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

3 yıllığına toplu iş sözleşmesi imzalayan Ürgüp Belediyesi ile Hak İş / Hizmet İş sendikası, geçerlilik süresini de 3 yıl olarak belirledi.

Hak-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi Halil Özdemir yaptığı açıklamada, ilk yıl kıdem+ yüzde 10, 2. yıl yüzde 12 ve 3. yılda yüzde 14 oranında zam yapılmasına karar verilen toplu iş görüşmelerinde en az zam gelen işçiye 270 TL zam geleceğini, anlaşmanın işçilere hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Özdemir, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'a özellikle teşekkür ettiklerini belirterek, işçilerin geçmiş dönemlerde olduğu gibi maaş alacaklarının, ikramiye alacaklarının olmadığını, birlik beraberlik ve huzur içinde çalışıldığını belirterek bunun mimarının 5 yıllık yönetimin olduğunu belirtti.

Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız ise, önce insan mantığıyla çalıştıklarını belirterek, "Alın terinin önemini biliyoruz, temsil ettiğimiz görüş ve aldığımız terbiye, işçinin alın terinin kurumadan emeğinin karşılığını almalarıdır. Ben bir Belediye Başkanı olarak, bir baba olarak düşündüğümde, akşam evinin temel ihtiyaçlarını alarak evine giden işçimi görünce gurur duyuyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Hak İş Hizmet İş sendikası il temsilcisi Halil Özdemir tarafından Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız'a çiçek takdim edilerek, 3 yıl geçerli olacak toplu iş sözleşmesi imzalandı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hizmet İş Sendikası Halil Özdemir Ürgüp Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title