Haberler

Urfi Çetinkaya'ya Hapis ve Para Cezası

'Demirkapı' ve 'Son Tango' Operasyonları Kapsamında 'Uyuşturucu Ticareti Yaptığı' İddiasıyla da Yargılanan Urfi Çetinkaya, '4208 Sayılı Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun'a Muhalefet Etmek' Suçundan 3 Yıl Hapis ve 6 Milyon 319 Bin 525 YTL Adli Para Cezasına Çarptırıldı.

''Demirkapı'' ve ''Son Tango'' operasyonları kapsamında ''uyuşturucu ticareti yaptığı'' iddiasıyla da yargılanan Urfi Çetinkaya, ''4208 sayılı Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet etmek'' suçundan 3 yıl hapis ve 6 milyon 319 bin 525 YTL adli para cezasına çarptırıldı.

İstanbul 10. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanık avukatları savunma hazırlamak için süre verilmesini istedi.

Hakim Şazi Öner, süre istemlerinin davayı uzatmaya yönelik olduğunu, davanın zaman aşımı süresinin dolmasının yakın olduğunu belirterek, talepleri reddetti.

Hakim Öner, Çetinkaya'nın para cezasını 24 eşit taksitle ödemesini, taksitlerden birinde gecikme olması halinde tümünün bir defada alınmasını da hükme bağladı.

Cemal Nayır'ı da aynı suçlamaya ilişkin olarak 3 yıl hapis ve 1 milyon 177 bin 975 YTL adli para cezasına çarptıran hakim Öner, Şahin Sekman'ı 2 yıl hapis ve 960 bin 50 YTL adli para cezasına mahkum etti.

Rüstem Çetinkaya, Hakan Çetinkaya, Remziye Sekman, Engin Nayır, Ersin Nayır'ı da aynı suçlamaya ilişkin olarak 8'er ay hapis cezasına çarptıran hakim Öner, bu sanıkların da 1 milyon 375 bin ile 58 bin 416 YTL arasında değişen adli para cezasına çarptırılmasına hükmetti.

Hakim Öner, sanıklar Kutlu Özcan, Yeşim Özcan, Hediye Sekman, Mehmet Atalay, Ahmet Reha Yereşen, Ayhan Taş, Ali İnal ve Bülent Nayır'ın beraatlarına karar verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title