Haberler

Urfalı Dağcılar Erzurum'da

Güncelleme:

Aralarında Urfalı sporcuların da bulunduğu Erzurum'un Uzundere ilçesinde gerçekleştirilen "1.Uluslararası Buz Tırmanış Festivali" sona erdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılında birincisi düzenlenen ve Uzundere ilçesinde gerçekleştirilen "1.Uluslararası Buz Tırmanış Festivali"nde aralarında Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliği Şanlıurfa Doğa Sporları, Arama-Kurtarma , Gençlik ve Spor Kulübünden Spor tırmanış branşında faaliyet gösteren dağcılar Tolga Han Edebal'inde bulunduğu 146 yerli ve 26 yabancı sporcu olmak üzere toplam 172 dağcı buz tutan şelalelere tırmanış gerçekleştirdi.

Erzurum'un Uzundere ilçesinde konaklayan 172 dağcı Serafin, Cehennem Deresi, Lucifer ve Sarı Gelin şelalelerine tırmanış yaptı. Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'nde aralarında Amerika, Çin, Rusya, İran, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Nepal, Kırgızistan, Nahcivan, Romanya, Azerbaycan, Kanada, Almanya, Portekiz, Moğolistan ve Gürcistan ülkelerinin dünyaca ünlü 26 dağcıları yükseklikleri 25 ile 300 metre arasında değişen donmuş şelalelerde tırmanış gerçekleştirdi. Sona eren festivalin ardından Palandöken Xanadu SnowWhite Otelinde gala yemeği organize edildi.

BAYRAM: HER YIL ARTIK BURADAYIZ

Buluşmada bir konuşma yapan ATAK Arama Kurtarma Derneği Başkanı ve festivalin sorumlusu Çetin Bayram, "Farklı ülkelerden gelen misafirlerimiz organizasyondan ve bulundukları ortamdan son derece memnun olduklarını belirttiler. Bu organizasyon için kente gelen misafirlerden çok olumlu tepkiler aldık. Önümüzdeki şubat ayında da burada tırmanış yapmak istediklerini söylediler. İlçenin barındırdığı potansiyel, birbirinden değerli misafirlerimizin dikkatini çekti" dedi.

YILDIZ: SPORCULARIMIZI KUTLUYORUM

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise bu tür büyük uluslararası organizasyonlara Şanlıurfa'yı temsilen sporcuların katılmasının gurur verici olduğunu belirterek "Son yıllarda Şanlıurfa da spor tesisleşmesinde çok büyük ilerlemeler kaydettik. Yine spor dalları arasında ayrım yapmaksızın Futboldan tutun Wushu'ya tüm daları geliştirmeyi hedefliyoruz. Sporu tabana yaymak ve spor kültürünü geliştirmek istiyoruz. Dağcılarımız ulusal ve uluslararası tırmanışlara katılıyorlar. Kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

tolga han şanlıurfa uzundere erzurum Yerel Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title