Haberler

Urfalı Burada Nefes Alacak

Güncelleme:

Vali Celalettin Güvenç'in talimatları ile İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğince yapımı sürdürülen ve Türkiye'de sayılı projelerinden GAP Sukay Projesi çalışmaları sürüyor.

Vali Celalettin Güvenç, Özel İdare, Belediye ve Emniyet Müdürlüğü'nün öncülüğünde özellikle yaz aylarında kanallarda boğulma olaylarının artması sonucunda halkı su konusunda bilinçlendirecek tesislerin yapımı için 7 milyon 149 bin 488, TL kaynak ayrıldığı belirtildi.

Çalışmalarla ilgili değerlendirme yapan Uğur Büyükhatipoğlu "GAP Projesi ile beraber Harran Ovasına bereket getiren Fırat Suları bundan böyle su sporları açısından ilimize ayrı bir önem kazandıracak daha sağlıklı bir nesil yetiştirme yollarını açacaktır. Şanlıurfa GAP Su Kay Su Sporları Tesisi Projesi de; Sayın Valimiz ve Sayın Bakanımız Faruk Çelik'in önderliğinde programa alınan bir projedir. Bu komple proje ile tesisin çevreye; ekonomik, sportif ve sosyal bir canlılık kazandırması beklenmektedir. Bu gün Almanya'da 75,Fransa'da 19,Hollanda ve İngiltere de dokuzar, İspanya'da 3 adet ve Türkiye'de 6 adet (Sırasıyla; Bursa Sukay Park, Antalya Hipnotcs Park 2 adet, İzmit Gölkay Park, Kocaeli'nde Kartepe Sapanca Park ve Samsun Sukay)Kablolu Su Kayağı tesisi bulunmaktadır. Dünya genelinde ise 228 Kablolu Su Kayağı Tesisi bulunmaktadır. Şanlıurfa'nın modern yüzü olarak kendini gösterecek bu tesis yaklaşık 35 bin m2 lik gölet ve yaklaşık 5 bin m2 lik ada ile ada çevresindeki yeşil alan ve spor alanlarından oluşuyor" dedi.

HER TÜRLÜL SOSYAL ALAN BULUNUYOR
Urfa halkı için alanda her türlü detayın düşünüldüğünü de sözlerin ekleyen Büyükhatipoğlu, "Burada yapılacak göletin derinliği 1,5 metredir. Proje çerçevesinde sporcular ve vatandaşlar içinde soyunma odaları kafeteryalar Wc ler ve diğer sosyal mekanların bulunduğu bir tesis mevcuttur. Sistem 5 direkli, direk uzunlukları toplamı 85m olacaktır. Sistemin dönüş parkurunun uzunluğu 478m olacak ve sistemde 9 tutunma halatı çekicisi bulunacaktır.

Proje alanı GAP Spor Tesislerinin hemen yanında yer almaktadır. Yakınında yapılacak sağlık tesisleri ve vb tesislerle ileride önemli bölge bir merkez olmaya aday konumdadır. Sonuçta: Atatürk Barajı göl alanında yapılan su sporları, Karacadağ'da yapılan Kış Sporları, GAP Arena Stadyumu, yapımı tamamlanan 5 bin kişilik Kapalı Spor Salonu, şehir merkezinde sayısı sürekli artan; Yüzme havuzları ve yeşil alan düzenlemelerine ilaveten, "Kablolu Su Kayağı Projesi" turizm açısından da büyük bir katma değer yaratacaktır. Öncelikle Şanlıurfa kent merkezi insanı için; Sıra dışı bir mesire yeri olması dışında spor imkânı sağlayacaktır" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Uğur Büyükhatipoğlu Celalettin Güvenç Türkiye Harran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title