Haberler

Urfa'ya 'Şanlı' Unvanı Verilişi Kutlamaları

Güncelleme:

Urfa'ya 'Şanlı' unvanı verilişinin 31'inci yıl dönümü kent merkezinde düzenlenen programlarla kutlandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Urfa'ya 'Şanlı' unvanı verilişinin 31'inci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Akşam saatlerinde ise etkinlikler kapsamında Büyükşehir Belediyesi Müzik Grubunca konser düzenlendi.

Urfa'ya 'Şanlı' unvanının verilişinin 31. Yılı kutlamaları, Şehitlik Çamlık'taki çelenk sunma töreniyle başladı.Çelenk sunma törenine Vali İzzettin Küçük'le birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, askeri ve idari erkân, şehit ve gazi dernekleri temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

22 Haziran 1984 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 3020 sayılı kanunla Urfa ilinin adının Şanlıurfa olarak değiştirilmesine yönelik düzenlenen tören; ilk olarak Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesinin çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardındansa bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Şanlıurfa'ya "Şanlı" unvanının verilmesi ile ilgili kanunun ve gerekçesinin okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gönderdiği kutlama mesajları törene katılanlarla paylaşıldı.

Şanlıurfa'ya "Şanlı" unvanının verilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisine kanun teklifi veren 17 ve 18. Dönem Şanlıurfa milletvekili Osman Doğan; duygu ve düşüncelerini, düzenlenen törene katılanlarla paylaştı.

Tören Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. Şanlıurfa'ya "Şanlı" unvanının verilmesine ilişkin etkinlikler kapsamında daha sonra ikindi namazının ardından Dergah Camiinde Şehit ve gazileriçin hatim ve mevlütokutuldu. Dün akşam saat 22.00'de ise Büyükşehir belediyesi müzik grubu tarafından Topçu Meydanı'nda konser düzenlendi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Türkiye Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
title