Haberler

Urfa Ve İlçelerinde Bayramlaşma

Güncelleme:

Şanlıurfa ve ilçelerinde Kurban Bayramı dolayısıyla gerek kurumlarda gerekse sivil toplum kuruluşlarında bayramlaşma programları düzenlendi.

Kurban Bayramı'nda Urfa kent merkezi ve ilçelerinde kurum yöneticileri ve STK'lar bir araya gelerek halkın bayramını kutladı. Kutlama programının en yoğun olduğu adres olan Valilik'te Vali İzzettin Küçük, kardeşlik vurgusuna dikkat çekti.

VALİ KÜÇÜK HALKIN BAYRAMINI KUTLADI

Vali İzzettin Küçük; Kurban Bayramında Valilik Şeref Salonu'nda vatandaşlarla bayramlaştı. Bayram namazını Alpaslan Karacan Camii'nde kılan Vali Küçük; öğleden sonra Valilik Şeref Salonunda idari ve askeri erkân, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasiler ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Bayramlaşma sırasında bir açıklama yapan Vali İzzettin Küçük; tüm Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'da da büyük bir mutlulukla Kurban Bayramını idrak etmenin sevincini yaşadıklarını belirtti. Bayramın sevgi ve sevinç günleri olduğunu dile getiren Vali Küçük açıklamasında: "Bayramlar kardeşlik günleridir, bağışlama günleridir, birbirimize daha yakın durduğumuz günlerdir. Bu ülke yüzlerce yıldır bayramları bu şekilde, kardeşçe, birbirine sarılarak, yarınları paylaşarak idrak etmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır. Hiçbir güç, hiçbir karanlık odak bu ülkenin insanlarının arasına fitne, kin ve düşmanlık sokamayacaktır; çünkü bu kardeşlik, yüzlerce yılda insanlarımızın güzel günlerde ve zor günlerde beraber inşa ettiği bir kardeşliktir" ifadelerine yer vererek Şanlıurfalıların bir kez daha bayramını kutladı.

Valilik Şeref Salonundaki bayramlaşmanın ardından İl Jandarma Komutanlığına geçen Vali İzzettin Küçük; burada görev yapan Jandarma erleriyle bayramlaştı. Vali Küçük daha sonra Polis evinde Emniyet Personeli ve Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan çocuklarla bayramlaştı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI NİHAT ÇİFTÇİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, kent merkezindeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek yönetici ve üyelerin bayramını kutladı.

İlk olarak Balıklıkgöl Dergah camisinde Cuma namazı çıkışında Balıklıgöl platosunda vatandaşlarla bayramlaşan Başkan Çiftçi, daha sonra sivil toplum kuruluşlarını tek tek ziyaret ederek, bayramlarını kutladı.

Ardından STK temsilcileriyle fikir alışverişinde bulunan Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Karakeçili, Esnaf ve Sanatkarlar Odasında Başkan Şefik Bakay ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya'yı ziyaret ederek esnaf temsilcilerinin talep ve önerilerini dinledi.

KARAKÖPRÜ'DE BAYRAMLAŞMA

Bayramın ikinci gününde kırsal mahallelere giden Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, halkla bayramlaştı. Birlik beraberlik içerisinde bir bayram temennisinde bulunan Başkan Baydilli, Kurban Bayramı'nın ilk gününde Mina'da yaşanan olayda 753 kişinin vefatına değindi ve "Tüm islam âleminin kurban bayramını kutluyor. Aynı zamanda Suudi Arabistan'da 700'ün üzerinde Hacımızda şehit oldu. İnşallah hepsinin mekânı cennettir. Hepsine Allah'tan rahmet, ailelerine de sabır diliyorum" diye konuştu.

HALİLİYE BELEDİYE BAŞKANI FEVZİ DEMİRKOL

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, bayramın birinci günü çeşitli programlara katıldı.
Bayramların insanların kaynaştığı günler olduğunu anlatan Başkan Fevzi Demirkol, "Bayramlar insanların bir birlerine yakınlaştığı, küslerin barıştığı, varlıklı ile yoksulun kaynaştığı önemli günlerdir. Bu bakımdan Cenab-ı Hakk'a bize bu bayrama yetiştirdiği için sonsuz şükürler ediyoruz. İnsanların bu coğrafyada akan kanın durması, İslam coğrafyasında akan kanın durmasının bu bayram vesile olmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Başkan Fevzi Demirkol, gün içerisinde Valilikteki bayramlaşmanın ardından İl Jandarma Alay Komutanlığı'ndaki programa da katılarak askeri erkan ile bayramlaştı. Demirkol, son olarak İl Emniyet Müdürlüğü'nün Polisevi'nde düzenlediği bayramlaşma programına katıldı.

HİLVAN'DA BAYRAMLAŞMA

Hilvan Kaymakamlığı ve Hilvan Belediyesi tarafından düzenlenen Bayramlaşma programında yüzlerce Hilvanlı bir araya geldi. İlçedeki Belediye Çay Bahçesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına Hilvan Kaymakamlığına vekâleten Siverek Kaymakamı Vural Karagöl, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Garnizon komutanı Timur Deniz, Belediye meclis üyeleri, STK başkanları ve Ak parti ilçe başkanı Hanif Düzme, Ak Parti Milletvekili adayı Mehmet Arkan ile vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma programında konuşan belediye başkanı Aslan Ali Bayık ve kaymakam vekili Vural Karagöl, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Halkla yapılan bayramlaşmanın ardından protokol, Hilvan Jandarma Bölük Komutanlığını ziyaret ederek er ve erbaşlarla bayramlaştı.

HARRAN'DA BAYRAMLAŞMA

Harran Kaymakamlığınca organize edilen programa, Kaymakam Temel Ayca, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Harran Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Uyanık, Harran Emniyet Müdürü Hakan Tandoğan, daire amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileriyle vatandaşlar katıldı.

Konukların bayramlarını tebrik eden Kaymakam Ayca ve beraberindeki heyet, daha sonra çadır kentte görev yapan askerler ve Suriyeli sığınmacılarla bayramlaştı.

BİRECİK'TE BAYRAMLAŞMA

AK Parti Birecik İlçe Teşkilatı, Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşma programı düzenledi. Teşkilat binasındaki programa, AK Parti milletvekilleri Hamide Sürücü ve Ahmet Eşref Fakıbaba ile AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İlçe Başkanı Müslüm Kaynarpınar ve parti üyeleri katıldı.

Beyazgül, teşkilat üyelerinin bayramını kutladı. AK Parti heyeti, törenin ardından Kaymakamlık, Belediye, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.

AKÇAKALE'DE BAYRAMLAŞMA

Kaymakam Eyüp Fırat, ilçede kurum amirleri, sivil toplum temsilcileri ve siyasi parti başkanları, kaymakamlıkta düzenlenen bayramlaşma programında bir araya geldi.

Bayramlaşma törenine, Kaymakam Fırat, belediye başkanı Abdulhakim Ayhan, Piyade Yarbay Gürkan Işıl, İlçe Jandarma Komutanı Cem Yılmaz, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, siyasi toplum kuruluşları temsilcileri katılım gösterdi. Kaymakam Eyüp Fırat, bayramlaşma törenine katılanlara teşekkür ederek, bayramlarını kutladı.

ZİRAAT ODASINDA BAYRAMLAŞMA

Kurban Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa Ziraat Odasında gerçekleşen bayramlaşmaya çok sayıda kişi katıldı. Buluşmada Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Başkan Yardımcısı Mahmut Eyniberk, Meclis Başkanı Ali Kaya ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulunurken, her kesimle bir araya gelindi. Bayramlaşmaya Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Seydi Eyyüpoğlu, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Mehmet Ali Cevheri, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, MHP İl Başkanı ve 1. Sıra Milletvekili Adayı İbrahim Özyavuz, CHP 1. Sıra Şanlıurfa Milletvekili Adayı Vedat Melik, çok sayıda çiftçi, muhtar, çeşitli sendika, oda başkanları, STK temsilcileri ve üyeleri Ziraat Odasındaki bayramlaşmaya katıldı.

TÜMSİAD'DA BAYRAMLAŞMA

Şanlıurfa Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şubesi'nde düzenlenen bayramlaşmaya yoğun ilgi gösterildi. Eski stat karşısındaki TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi'nde düzenlenen bayramlaşma programına Şube Başkanı Mehmet Sadık Sade ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Öğlenden sonra başlayan ve akşam Saatlerine kadar devam eden bayramlaşmada mevcut milletvekilleri, milletvekilleri adayları, belediye başkanları, AK Parti il ve merkez ilçe yöneticileri, çok sayıda iş adamı ve sanayici bir araya geldi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Kurban Bayramı Fevzi Demirkol Ak Parti Harran Yerel Yaşam Güncel Haberler

title