Haberler

Urfa'nın Mimarisine Uymadı

Güncelleme:

Abide Kavşağı'ndaki göbeğe yapılan korkuluklar tartışma konusu oldu. Kimi gereksiz bir israf olarak kimi de taştan yapılmadığı için Urfa'nın mimarisine uymadığını belirtti

Kent merkezindeki Abide Kavşağı'nda bulunan göbeğe "Işıklı Pleksi Korkuluk" yapıldı. Gündüz krom, gece de ışıklı görünümüyle insanların ilgisini çeken korkuluk sosyal medyada tartışma konusu oldu.
Korkuluklar beğeniden çok "israf" ve "kentin mimarisine uymadığı" yönünde eleştiri aldı.
Gazeteci-Yazar Sabri Dişli, Twitter hesabında yaptığı ankette "Abideye çevreleyerek yapılan, 'Işıklı Pleksi Korkulu' uygulaması?" şeklinde soru yöneltip, "Çok güzel olmuş", "Vasat", Uymamış gereksiz", "Zevksiz protez duruyor" seçenekleriyle takipçilerine anket olarak sundu.
Ankete katılanların yüzde 28'i çok güzel olmuş, yüzde 12'si vasat, yüzde 29'u uymamış gereksiz, yüzde 35'i ise zevksiz protez duruyor şeklinde seçenekleri tıkladı.
Facebook'ta ise Nusret Tavas: "Ne söylesem ne yapsam boşuna. Bana görev olan bir kul olarak kentimin menfaatlerini dile getirmek... @sanliurfabld @FevziDemirkol @nihatcftc @MehmetEkinci63 sizce de bu korkuluk yerine #Urfa taşı daha şık olmaz mıydı?" Sorusuyla belediye başkanlarına hem soru sordu hem de eleştirdi. Tavas, Urfa Taşı'ndan yapılmış alternatif korkuluk fotoğrafı da paylaştı takipçileriyle.
Yusuf Tumbul: "Hele sor ne gerek vardı? Hele bi de sor o korkuluklarla kimi neden korkutacaklar ya da koruyacaklar? En önemlisi de estetik nedir diye sor?"
Abdullah Erişen: "Akşamları sarı kırmızı yeşil mavi ışık yakma özelliği tek var grin ifade simgesi lazımmıdı okadar eksik içinde gereksiz birşey tuğayın orda yapılan alt geçit gibi urfanın en sağlam işleyen yoluna yapacağınıza her dakika tıkanan karaköprü kavşağına artık bir el atın."
Şükrü Kılıçaslan: "Aynen usta ezber işler yapılıyor. Amasra'da Cenevizlilerden kalma 6.000 yıllık mağaranın pencerelerine pvc taktıran da aynı zihniyet." (Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Turizm Yerel Yaşam Kültür Sanat Güncel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title