Haberler

Şanlıurfa'da Yüksek Kiralar Öğretmenleri Endişelendiriyor

Güncelleme:

İstanbul'dan sonra en fazla öğretmen atamasının yapıldığı Şanlıurfa'ya 3 bin 154 öğretmen geldi. Öğretmenler şehirlerarası otobüs terminalinde İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci tarafından karanfil ve şeker ikram edilerek karşılanırken, daha sonra konaklama sorunu ile karşılaştılar. Kentte yabancılık çekmemeleri için dağıtılan broşürlerde resmi kurum misafirhanelerin yanı sıra geceliği 210 TL olan beş yıldızlı oteller de önerildi. Ailesi ile birlikte gelenlerle sayıları 6 bini aşan misafirler, gün boyunca konaklayacakları yer aradılar. Yakında sayıları 3 bin 453 olacak öğretmenler atandıkları köy ve ilçelere gitmeden önce hafta boyunca kentteki "Uyum Semineri"ne katılmaları gerekiyor.

BEŞ YILDIZLI OTELLER VAR YBO YOK

Bu yüzden kendilerine tahsis edilen yurtların yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dağıttığı broşürlerden ulaştıkları Öğretmenevi, Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli, Harran Üniversitesi Uygulama Oteli, Polisevi, DSİ Misafirhanesi, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü Misafirhanesi, Tarım Reformu Bölge Müdürlüğü Misafirhanesi ve Maliye Misafirhanesi'ndeki odalarda kısa sürede doldu. Broşürde alternatif olarak sunulan otellerin gecelik fiyatı ise 50 ile 210 TL arasında değişiyordu. Kentteki beş yıldızlı otellerin tümünün yer aldığı broşürde Yatılı Bölge Okulu'nun (YBO) bulunmaması dikkatlerden kaçmadı. YBO'da 300'den fazla öğretmenin konaklama imkanı varken burası kapalı kaldı. Özellikle aileleri ile gelen kadın öğretmenlerden bazıları, konaklama sıkıntısı nedeniyle daha ilk günden sıkıntı yaşadı. Köylere atanan öğretmenlerin çoğunun okullarda lojmanı da bulunmuyor.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDILAR

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, şehirlerarası otobüs terminalinde açtıkları standlarda öğretmenleri çiçeklerle karşıladı. İlci, henüz konaklama sorunları başlamadan terminalde yaptığı açıklamada, "Ben de göreve ilk başladığımda bu şekilde sıcak karşılanmıştım. Bundan dolayı yorulmadan usanmadan, yılmadan ve sevgimizi katarak bu mesleği icra ediyoruz. İlimizde değişik branşlarda bakanlığımızdan 3 bin 154 öğretmen atandı. İlimize gelen öğretmenleri karşılamak için özel bir birim kurduk. Gelen arkadaşlarımızı otobüs terminalinden alarak müdürlüğümüze getiriyor ve bütün işlemlerinde yardımcı oluyoruz. En kısa sürede okullarına göndereceğiz. Bir uyum programından sonra bütün öğretmenlerimizi görevleri başında görebileceğiz" dedi.

Metin İlci, burada sabah saatlerinde konuşma yaparken, "Öğretmenlerimizin iki gün boyunca ücretsiz olarak konaklayabilecekleri yurtlar temin ettik. Öğretmenlerimiz burada kalabilecekler, yeni gelen bütün öğretmenlerimize hoş geldiniz diyorum." dedi.

Terminaldeki karşılamaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci'nin yanı sıra İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Fevzi Çelik ve Mehmet Ercan da katıldı.

KONUT SORUNU ÖNEMLİ

Burada karşılanan öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü binasının bitişiğinde bulunan Yahya Kemal Beyatlı Anadolu Lisesi'ne giderek kayıt işlemlerini yaptırdı. Şanlıurfa'ya gelmeden önce misafirhanelerde rezervasyon yaptırmayanlar gün boyu konaklamak için misafirhane ve otel aradı. Öğretmenleri bekleyen diğer bir ciddi ve kalıcı sorun ise konut sorunu. Köy okullarının çoğunda lojman bulunmadığından bu öğretmenler de kentte konut aramaya başlayacak. Kentin kangrenleşen sorunu olan emlak sorununda kiralık ev sorunu önemli bir yer tutuyor. Kira fiyatları hem çok pahalı hem de konut sınırlı.

Öte yandan Şanlıurfa'daki öğretmen açığının yakında hizmete girecek olan dersliklerle birlikte 7 bin 200 olduğu, bu açığın büyük oranda ücretli öğretmenle kapatılmaya çalışılaşacağı ancak bunun kalıcı bir çözüm olmayacağı öğrenildi.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Milli Eğitim Müdürlüğü Metin İlci Şanlıurfa İstanbul Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title