Haberler

Urfa'da Ticari Taksiler Revize Edildi

Güncelleme:

Şanlıurfa'da taksimetre fiyatlandırmasında düzenleme ile ilk sabit fiyat 3 TL ve kilometre ücreti de 2 TL olacak.

Ulaşım Koordinasyon Merkezi Toplantısı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantının gündeminde; trafikte yer alan S plakalı araçlarla ilgili alınan iptal edilme kararının ardından yeni verilecek 400 adet S plakalı öğrenci servisleri için Ulaşım Daire Başkanlığı Tescil Şube Müdürlüğünde müracaatlar alınmaya başlandı.

Emniyet Caddesinde yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle orta refüjlerin kaldırılarak ve yeni yol düzenlemesiyle rahat bir trafik akışı için yol kenarına araç park etmelerle ilgili kararlar alındı. Şanlıurfa trafiği ile ilgili kararlara ilişkin açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, kentin trafiğini ve ulaşımını rahatlatma yönünde çalışmaları toplantı gündemine taşıdıklarını ifade ederek,"Toplantıda; Organize sanayiye yeni ulaşım hatlarının açılması kararı alındı. Eskiden 'S' plaka alıp aktif şekilde kullanamayanlar vardı, alınan kararla ilgililerine önceki toplantımızda ek bir süre tanınmıştı. Bu süre içinde dönmeyenler hakkında gerekli işlem başlatılarak, plakaların iptali sağlandı. Yeni 'S' plakalar için başvurular alınmaya başlandı. Bundan sonraki süreçte aktif bir şekilde 'S' plakalar kullanılmadığı süreçte plakalar iptal edilecektir. Emniyet Caddesi güzergâhında orta refüjünün kaldırılarak karşılıklı 2 şeritli bir yol yaparak bu bölgedeki trafiği rahatlatma çalışması kararı alındı. Ayrıca burada sağlı sollu park rezervlerini de koruyacak şekilde planlama yapılacak" dedi.

TAKSİMETRE FİYATLANDIRMALARI

Vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine Şanlıurfa'da hizmet veren ticari taksilerde taksimetre fiyatlandırma düzenlemesi ve periyodik olarak kontrolleri hakkında karar alındığını söyleyen Kırıkçı, "Ticari taksilerde taksimetre uygulaması konusunda denetimler ve yaptırım kararı alınarak, gelen şikâyetler sonucunda taksimetre fiyatlandırmasında düzenleme ile ilk sabit fiyat 3 TL ve kilometre ücreti de 2 TL olarak revize edildi" şeklinde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Ulaşım Koordinasyon Merkezi Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

ali uzun:

sayın degerli urfa basınımızbizler servis söförleri olarak magdur olduk elimizden plakalarımızı belediye gasp etmiştir elimizden almıstır. . . maddi imkanımız olmadıgı icin plakamızı askıya aldık ve söför olarak calısıyoruz. . . . belediye bize teblig etmeden bilgi vermeden. süre vermeden iptal etti plakalarımızı. biz hakkımızı arayacagız belediyeyi mahkemeye verecegiz. . verilen hak geri alınmaz. . büyüksehir belediyesi 400 tane servis plakası satma kararı aldı . . . belediye ticarethane gibi calısma yapıyor. halkın sorunlarına degınecegıne halkın elindeki malları gasp ediyor. . 120 tane askıda arkadaslarımızın plakası var. . iptal etti belediyesayın baskanımıza sesleniyoruz. bizlere 6 ay yada 1 yıl süre vermeden neden iptal ettiniz hakkımızı. . servis söförlügünden gecimini saglayan ekmek yiyen arkadaslara la. . belediye ye karsı hakkımızı arayacagız. sayın büyüksehir belediye baskanımız celalettin güvenc bey bizlere yardımcı olacagını düsünüyoruz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title