Haberler

Urfa'da Taraftar Sitemkar

Güncelleme:

Urfaspor taraftarı 'Yönetim istifa' söylemlerinin dolaştığı kentte, taliplilere ve işadamlarına sitem ederek "Urfa sevdalıları bu kulüp için ne yaptı" diye seslendi.

Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği, dün basın açıklaması düzenleyerek son dönemlerde futbolda yaşanan spekülasyonlara karşı tutumunu sergiledi. Borç batağında olduğu iddia edilen kulüp ile ilgili yönetimin sessizliğini eleştiren ve mevcut yönetim için 'istifa' çağrısı yapan isimlere tepki gösteren taraftar, ortak unsurun şahıslar değil kulüp menfaati olmasını bir kez daha duyurdu.

Üyeleri adına basın açıklamasını yapan Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği Başkanı Abdullah Tuğbay, konuşmasına ilk olarak yönetimdeki sıkıntılarla başladı. Fethi Şimşek'in görev gelmesinden bu yana Şimşek'in takım için bir şeyler yapmaya çalıştığını söyleyen Başkan Tuğbay, her sezon Süper Lig hedefi ile yola başlayan kulübün uğrattığı hüsran karşısında büyük üzüntü yaşadıklarını belirtti.

Taraftar olarak da yöneticilerin yanında değil Urfaspor'un yanında olduklarının altını çizen Tuğbay, "Biz Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği olarak hiçbir zaman bir yöneticinin yanında olmadık, biz her zaman gönül verdiğimiz takımımız olan Urfaspor'un yanında olduk. Bizler taraftarın isteği bu takımın bir an önce Süper Lig'e çıkmasıdır. Ama maalesef her sezon hüsrana uğruyoruz" dedi.

'İSTİFANIN GEREKÇESİ BAŞARISIZLIK'

Takımın son olarak kendi evinde oynadığı Yeni Malatyaspor maçının ardından taraftar gruplarının tribünlerden 'istifa' çağrısı yapmasını da gündemine alan Tuğbay, "Fethi Şimşek Şanlıurfaspor'da kulüp başkanı olmasından bu yana takım için bir şeyler yapmaya çalıştı. Tüm taraftarlarımızın şu anda bir isteği var, o da yönetimin istifa etmesidir. İstifanın da bir gerekçesi olmalıdır. Gerekçe ne; o da başarısızlık. Biz bu vesile ile taraftarlarımızı bilgilendirmek istiyoruz. Biz taraftar olarak Şanlıurfaspor için ne yapmalıyız, onu konuşmalıyız. Şimdi takımın gidişatı iyi değil, bunu hepimiz biliyoruz. Peki bu noktada çare ne? Onun için öncelikle bizim kendimizi sorgulamamız lazım. Şanlıurfaspor'un kötü gidişatında bizlerin hiç mi bir payı yok, bunu iyice düşünmemiz lazımdır" diye konuştu.

'YÖNETİM FUTBOLDAN ANLAMIYOR'

Takımın son dönemlerde ortaya koyduğu futboldan kimsenin memnun kalmadığını da dile getiren Tuğbay konuşmasını şöyle sürdürdü: "Takım her sezon kötü gidişatta teknik direktör değişikliğine gidiyor. Bunun ana sebeplerinden biri yönetimin futboldan anlamadığından kaynaklanıyor.

'HER GELEN YÖNETİM KENDİNDEN BİR ÖNCEKİ YÖNETİME SUÇU ATIYOR'

Yeni gelen her yönetimde kulübün iç işlerine karışıyor, kendinden önceki yönetimin yanlış transfer yaptıklarını söylüyor. Bunları özetler olursak birçok değerli futbolcumuzu yanlış transfer adı altında takımdan gönderdik. Bazılarını sayarsak; kaleciliği bitmiş dedikleri Vedat Harputçu, Oğuz Dağlaroğlu. Bunlar bizden sonra Süper Lig'de oynadı. Tony Distel, Serdar Özbayraktar, Fevzi Özkan gibi değerli isimler 'bir işe yaramıyor' denilerek gönderildi ve bunlar gittikleri takımlarda kurtarıcı olarak görüldü. Bunlar neden biz de oynamıyordu da peki neden başka takımlarda bunlar kulüplerini sırtlayan isimler olmuştur? Bunun tartışılması gerekir.

'FUTBOLCULAR KULÜP MAHREMİNİ SIZDIRIYOR'

Ayrıca futbolcu kardeşlerimiz dışarıya mahremini sızdırıyor. Alacak verecek gibi sorunları ve kulüp içi tartışmaları hep dışarı sızdırıyorlar. Bunlar hep kamuoyunda konuşuluyor. Neden futbolcular bunu yapıyor. Bu sorunları neden kendi aralarında çözüme kavuşturmuyorlar da dışarı yansıtıyorlar.
El-Vicdan diyoruz.
Ondan sonra Yeni Malatyaspor maçında taraftar istifa çağrısı yaptı. Buna karşılık Fethi Şimşek 'ben istifaya hazırım. Ama bu takımı sahiplenecek bir olmadığı sürece bırakamayız' diyor. Borcun da kent gündeminde 80-90 trilyon olduğu söyleniyor. Tüm bu dedikodulara rağmen kulüpten biri çıkıp ta 'Allah aşkına borcumuz bu kadardır' şeklinde açıklamada yapmıyor. Ama kent genelinde birçok spekülasyon dönüyor kulüp adına.

'URFA SEVDALILARI NEREDE?'

Bu bizim sorunumuz değil. Çünkü taraftar olarak bizim kulübün iç işlerine karışmak gibi bir yetkimiz olamaz. Ama Urfa kamuoyunda herkes bize bunu soruyor. Yönetime gelmek isteyen herkes de 'Urfaspor'un çok yüksek borcu var. Bu kulübü bu şekilde alamayız' diyorlar. Madem öyle çıkıp deyin 'bu kadar bütçemiz var. Bu bütçe ile gelmek istiyoruz'. Urfaspor'un yanındayız diyorsunuz ama ortalığı karıştırıyorsunuz.

Urfa sevdalıları nerede? Desinler ki 'biz bu maçta bu kadar prim veriyoruz'. Ama yok, herkes urfaspor üzerinden bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kusura bakmasınlar Urfaspor bu şehirdeki herkesin takımıdır. Öyle yöneticilerin veya kulübe gelmek isteyenlerin değildir.

'KALICI GELİR YOK'

Bunun yanı sıra kalıcı gelir konusunda Urfaspor bir arpa yol alamadı. İşadamları Urfaspor'a destek olmuyor. Esnaf destek olmuyor. Yani bunun ana sebebi nedir. Yönetim 'paralı' diyorlar. Tamam da kardeşim bu yönetim parayı yerde bulmamış. Onun için iş adamları, esnafı her kesimden vatandaşı gelip bu takıma destek olacak ki kulüp bu şekilde kalkınsın.

Kalıcı gelir konusunda sayın bakanımız, sayın belediye başkanımız, valimiz kimse el birliğince bu soruna çare bulamadı. Urfaspor'da kurumsallaşma adına kalıcı gelir olarak hiçbir şey yok. Takımın bir iki yöneticinin sırtında hiçbir yere gelemez bunu bilmeleri gerekir.

Çevre yollarında bir tane petrol ofisi, şehir içinde bir otopark verilir takıma ve takıma kalıcı destek sağlanır. Büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarımız kulübe kalıcı gelir anlamında bir imkan sunamazlar mı diye sormak istiyoruz. Ben buradan bu yerel yönetime çağrıda bulunuyorum. Bu takıma destek de olun.

Bunun yanı sıra bizlerin takım için birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Takım birkaç yönetici ile yönetilmeye çalışılıyor. Ama 25 yönetici var bunların tümünü göremiyorsunuz. 1461 Trabzon maçına gittik bir baktık ki sadece Kulüp Başkanı Fethi Şimşek var. Nerede diğer yöneticiler. Madem yönetime girmek bu kadar kolay öyleyse biz de girelim.

Bu takım için tüm kentin birlik içerisinde olması lazım. Sayın Şimşek şimdi dese ki 'istifa ediyorum', takım kayyuma kalacak. Kimse gelip bu takımı almaz. Bu borçları üstlenmez. Şimdi diyorlar ki 'yönetim istifa etsin'. Hani istifa etse kim gelecek, yok böyle bir şey. Yazıktır, günahtır.

'BAKAN ÇELİK ÇARE OLSUN'

Ayrıca yeni Malatyaspor maçında futbolcu kardeşlerimiz ikinci yarı hiç oynamadı. Taraftarımız büyük üzüntü yaşadı. Bununla birlikte başta şu an çok acilen sayın bakanımız Faruk Çelik'e seslenmek istiyoruz. Yönetimle toplantı yapsın. Bu yönetim devam edecekse bu yönetime destek çıksın, yok başkası gelecekse bunların değerlendirmesini yapsın. Biz taraftar olarak bunun planlarının yapılmasının istiyoruz. Hiç olmazsa bu sezon kümede kalalım. Aksi takdirde Allah muhafaza bu takım gruptan düşerse kimsenin sokağa çıkmaya yüzü kalmaz."

Toplantı Kulüp Başkanı Tuğbay ve yönetiminin gazetecilerin sorularına verdiği cevapların ardından sona erdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Yeni Malatyaspor Şanlıurfaspor Fethi Şimşek Yerel Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title