Haberler

Urfa'da Miraç Kandili Coşkusu

Güncelleme:

Miraç Kandili Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Peygamberler Şehri olarak nitelendirilen Urfa'da, vatandaşlar Miraç Kandili dolayısıyla Balıklıgöl Yerleşkesi'ndeki camileri doldurdu. AK Parti adayı Nureddin Nebati ise kandil dolayısıyla halka Kandil Simidi dağıttı.

HALİLİYE'DE YÖRESEL YEMEK İKRAMI

Haliliye Belediyesi, Miraç Kandili nedeniyle vatandaşlara kentin geleneklerinden olan yöresel yemek ikramlarında bulundu.

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Miraç Kandili nedeniyle Rabi Meydanı'nda kandil çadırı kurarak, vatandaşlara yöresel yemek ikramında bulundu. Programa Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, İl Müftüsü İhsan Açık, Haliliye Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Canpolat ve diğer ilgililer ile vatandaşlar katıldı. Kentte kandil günleri geleneksel olarak dağıtılan ağzı açık, ağzı yumuk ve bişe, vatandaşlara ikram edilmek üzere kurulan çadırda görevliler tarafından pişirildi. Hazırlanan yöresel yemekler, okunan duanın ardından Başkan Demirkol ile beraberindekiler tarafından meydanda bulunanlara ikram edildi.

AK PARTİ'DEN KANDİL SİMİDİ İKRAMI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili adayı Nureddin Nebati, seçim bölgesi Şanlıurfa'da kandil simidi dağıttı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa Milletvekili adayı Nureddin Nebati, beraberinde AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Başkan Yardımcıları Cuma Ağaç, Ahmet Başak ve Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile birlikte, seçim bölgesi Şanlıurfa'daki Eyüp Peygamber makamı ve Dergâh Camii ile Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yer olan Halilürrahman Gölü çevresinde vatandaşlara kandil simdi dağıttı.

Özel paketlerde hazırlanan kandil simitlerini AK Parti Kadın ve Gençlik kolları üyesi kadın ve gençlerle birlikte dağıtan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili adayı Nureddin Nebati, yoğun ilgisini gördüğü vatandaşlarla ayak üstü sohbet edip, Mirac Kandilini kutladı.

ASPİM DE KANDİLİ KUTLADI

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü tarafından Miraç Kandili programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol "İslam âleminin asırlardan bu yana büyük bir heyecan ve coşkuyla kutladığı mübarek miraç kandili önemli gün ve gecelerden biridir. Yüce peygamberimiz Hz. Muhammed'in hikmeti dolu yolculuğunun gerçekleştiği miraç gecesi, Müslümanların inanç ve kültür dünyasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir" dedi.

Program daha sonra Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı evlerinde kalan çocuklar tarafından ilahi, şiir, tiyatro gösterisi ve veda hutbesinin okunması ile son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Nureddin Nebati Kandil Dağı Balıklıgöl Ak Parti Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title