Haberler

Urfa'da 'Kurtuluş' Coşkusu

Güncelleme:

Urfa'nın Düşman İşgali'nden Kurtuluşu'nun 95'inci yıl dönümü düzenlenen konser, sergi, müzikal ve benzeri etkinliklerle kutlandı.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü nedeniyle Kuruluş Töreni düzenledi.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen Kurtuluş Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kutlama mesajları okundu. Her iki lider mesajında Urfa'nın Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği destansı mücadeleye vurgu yaptı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç, vatan toprağını her metresinin şehit kanı ile sulandığı söyledi.

Urfa'lıların Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği kahraman direnişin Milli Mücadele'ye öncülük ettiğini vurgulayan Başkan Güvenç, savaş yıllarında Urfalıların birlik ve beraberliğine vurgu yaptı.

Başkan Güvenç, vatan uğruna verilen binlerce şehidin ve büyük acının tek amacının gelecek nesillere güzel ve bağımsız bir ülke bırakmak olduğunu ifade etti.

İman gücü ile kazanılan bu destansı mücadelenin asla unutulmayacağını vurgulayan Güvenç, şunları kaydetti: "Bu Cennet vatanın her karış toprağı, Şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bundan dolayı kimsenin gücü yetmemiş ve yetmeyecektir. Yemen'de, Çanakkale'de, Sarıkamış ve Urfa'da kahramanlık ve birliktelik vardır. İnşallah bu şanlı tarihten aldığımız derslerle ülkemizde özgürce ve barış içersinde yaşayarak çocuklarımıza özgür ve demokrat bir ülke bırakacağız. Bu işin sırrı 11 Nisan'dadır. Merhum Mehmet Akif Ersoy'un dediği gibi; Allah ülkemize bir daha kurtuluş savaşı yaşatmasın."

Konuşmanın ardından Celal Bayar Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr Mehmet Çelik, Şanlıurfa'nın tarih boyunca jeolojik konumuna ve önemine değindi.

Şanlıurfalıların 11 Nisan'da destan yazdığını ve bunun dünyaya örnek olduğunu aktaran Çelik, "Tarihte Anadolu topraklarında en fazla savaş görerek en fazla şehit veren Şanlıurfa'dır ve bu yüzden Şanlıurfalıların sesleri yanıktır" dedi.

KURTULUŞ MÜZİKALİ İLGİ GÖRDÜ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kurtuluş Müzikali gelen konuklara duygulu anlar yaşattı. Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü münasebetiyle, Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ve Sıra Gecesi grubu Mehmet Akif İnan Konferans Salonu'nda tarafından 'Kurtuluş Müzikali' düzenledi.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun oynandığı oyunlar vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Duygulu anların yaşandığı müzikalde, Kurtuluş savaşı esnasında Şanlıurfa'lıların birleşmesi, savaş esnası ve zaferi canlandırıldı.

Müzikal etkinliğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sabri Yetim, Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KENT MÜZESİ'NDE KURTULUŞ SERGİSİ

Etkinlikler kapsamında Kent Müzesi'nde 39 yağlı boya eserin yer aldığı sergi vatandaşların beğenisine sunuldu. Büyükşehir Belediyesinin kursiyerlerinin ve okullarda dereceye giren öğrencilerin tablolarının yer aldığı sergide Şanlıurfa'nın Kurtuluş teması işlendi.

Sergi açılışını Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı ve Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik gerçekleştirdi.

Birçok ressamın Şanlıurfa temalı yağlı boya tablolarının yer aldığı sergiyi gezen Kırıkçı, ressamlardan yapılan tablolar hakkında bilgi aldı.

GÖÇER, HEMŞERİLERİ İLE BULUŞTU

Urfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şarkıcı Ferhat Göçer ve Cumali Özkaya Rabia Meydanı'nda dev konser verdi.

İlk olarak sahneye çıkan Cumali Özkaya, okuduğu Urfa türküleri ile hayranlarını mest etti.

Yaklaşık 40 dakika sahnede kalan Özkaya'ya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, plaket ve çiçek vererek sanat hayatında başarılar diledi.

Ardından sahneye çıkan Ferhat Göçer alanı dolduran Şanlıurfalılara eski ve yeni albümünden şarkılar seslendirdi.

Göçer'in okuduğu hareketli şarkılarla coşan Şanlıurfalılar doyasıya eğlendi.

Seyircinin muhteşem enerjisine hayran kalan Ferhat Göçer, cep telefonundan meydandaki coşkuyu çekerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıl dönümü kutlayan Göçer, Şanlıurfalı olduğunu ve bundan daima iftihar ettiğini söyledi.

Belirli aralıklarla Şanlıurfa'ya ailesini ziyarete geldiğini anlatan Göçer, kentin son bir yılda çok değiştiğini ve bunda en büyük pay sahibinin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Celalettin Güvenç, olduğunu ifade etti.

Başkan Güvenç ise Ferhat Göçer'e sürpriz yaparak anne ve babasını sahneye çıkarttı. Göçer, ailesine teşekkür eden Başkan Güvenç, onlara çiçek ve plaket takdim etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Mehmet Akif İnan Ahmet Davutoğlu Ferhat Göçer Yerel Güncel Haberler

title