Haberler

Urfa Belediye Başkanlarının Biyografileri

Güncelleme:

ŞANLIURFA AK PARTİ - CELALETTİN GÜVENÇ
1959 doğumlu olan Celalettin Güvenç, lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. İyi derecede İngilizce bilen Güvenç, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde "İdare Hukuku" alanında yüksek lisans yaptı. Sırasıyla Devrek, Kargı Kaymakam Vekillikleri, Altınözü, Beytüşşebap, Kürtün Kaymakamlıkları, Adıyaman Vali yardımcılığı, Mülkiye Başmüfettişliği, Denizcilik Müsteşar Yardımcılığı ve Erzurum Valiliği yaptı. 27 Nisan 2008 tarihinde Manisa valisi olarak atandı. 17 Ağustos 2011 tarihinde Resmî Gazetede yayımlanan bakanlar kurulu kararıyla Şanlıurfa Valiliği'ne getirildi. 2014 yerel seçimlerinde Ak Parti'den büyükşehir belediye başkan adayı olmak için, 30 Kasım 2013 tarihinde, valilik görevinde iken emekli oldu. Evli ve iki çocuk babasıdır. Ayrıca AK Parti Kahramanmaraş milletvekili Sıtkı Güvenç'in ağabeyidir. Celalettin Güvenç; farklı vizyonu ve çalışkanlığı ile geniş kesimlerden takdir topladı. Celalettin Güvenç, yöneticilik anlayışının temelinin, ortak akıl, toplumsal uzlaşı ve istişareden oluştuğunu kaydederken, yanlışlar ve haksızlıklar karşısında hiçbir zaman susmadığını, halkın sorunlarını cesaretle dile getirdiğini düşünüyor.

KARAKÖPRÜ AK PARTİ-NİHAT ÇİFTÇİ
1975 yılında doğan Şanlıurfa'da doğan Çiftçi, ilk ve ortaokulu Şanlıurfa'da, lise öğrenimi ise Ankara Bahçelievler Deneme Lisesinde 1993 yılında tamamladı.
1998'de Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Çiftçi, 29 Mart 2009'daki yerel seçimlerde belediye başkanı seçilmişti.
Almanca bilen Çiftçi, evli ve üç çocuk babasıdır.

EYYÜBİYE AK PARTİ MEHMET EKİNCİ
1970 yılında Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesinin Turluk Mahallesinde doğdu. Doğduğu köyde okul olmadığı için en yakın köy okulu olan Yediyol Köyü İlkokulu'ndan 5 yıl yaya olarak gidip gelerek 1982 yılında mezun oldu. 1985 yılında Gazi Ortaokulu'ndan, 1988 yılında Gazi Lisesi'nden,1992 yılında da Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu.
Kamudaki iş hayatına mezuniyetinin hemen akabinde, 1993 yılında Vali Akbulut Meyve Fidanlığı'nda Ziraat Mühendisi olarak başladı. Milli Eğitim bünyesinde 1997-2001 yılları arasında 1 yıl öğretmenlik 2 yıl Akçakale Milli Eğitim Şube Müdürü olarak görev yaptı.
2001 Yılında Tarım Bakanlığı'na geçiş yapan Ekinci 2001-2005 yılları arasında Akçakale İlçe Tarım Müdürü olarak görev yaptı. 2005-2006 Yıllarında Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü'nde Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürlüğü, 2006-2008 yılları arasında Şanlıurfa İl Tarım Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. 2008 yılından bu yana Ülkemizin AB'ye giriş sürecinde olması hasebiyle oluşturulan IPARD Programının yürütüldüğü Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü görevini yürütmektedir. Kırsal kesim ve şehir içindeki kırsal nüfusun tarımsal ve sosyolojik problemleri hakkında bir çok araştırma, çalışma ve yayını bulunmaktadır.
Sosyal sorumluluk sahibi olan Mehmet Ekinci resmi görevlerinin yanı sıra bir çok Sivil Toplum Kuruluşu'na üyeliği bulunmaktadır. Kırsal nüfusun problemleri ile ilgili çalışmalarını 2002-2005 yılları arasında GAP Tarımsal Kalkınma Derneğinin bünyesinde yürütmüştür.
İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversite Eğitiminin tümünün geçtiği Eyyübiye İlçesi'nde eğitimle ilgili çalışmalarını da Genel Sekreterliğini yürüttüğü Gazi Ortaokulu ve Lisesi Derneği'nde halen yapmaktadır.
AB tarafından fonlandırılacak olan LEADER Programı kapsamında Şanlıurfa ilinde lokal bir bölgenin mevcut potansiyelini harekete geçirmek amacıyla Yerel Eylem Stratejilerinin belirlenmesi kapsamında Pilot Bölge olarak seçilen Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde Yerel Eylem Grupları çalışmaları devam etmektedir. Gerek mesleği gereği gerekse kişisel gelişim kapsamında "Pedagojik Formasyon", "Takım Çalışması, İletişim Becerisi", "Liderlik ve Proje Yönetimi", "Proje Döngüsü Yönetimi ve AB Fonlarının Kullanımı", "Telemetrik Veri Toplama ve İşletim Sistemi", "Risk Yönetimi", "Kurumsal Gelişim", "Toprakta Tohum, İnsanda Düşünce", "Ulusal ve Uluslararası Hibeler, Teşvikler ve Krediler", "Performans Yönetimi Eğitimi", "Uluslararası İlişkiler Eğitim Programı", "İş Sağlığı ve Güvenliği" gibi konularda Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlenen eğitim, kurs ve seminerlere katılmıştır.
Türkiye'nin özel sektör tarafından yayınlanan ilk ve tek tarım gazetesi olan TeknoGAP'ın kurucuları ve yazarları arasındadır. Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Ekinci İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir.

HALİLİYE AK PARTİ - FEVZİ DEMİRKOL
1953 Yılında Şanlıurfa'da doğdu. İlkokulu Şanlıurfa Atatürk İlkokulunda okudu. Orta okul ve lise eğitimini Urfa Lisesinde tamamladı. Yıldız Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümünden 1979 yılında mezun oldu. Şanlıurfa Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümünün açılmasına öncülük ederek, 1980-1983 yılları arasında öğretim görevlisi olarak derslere girdi.
Mezuniyetinden bu yana Elektrik Mühendisi olarak çalışmakta ve aynı zamanda çiftçilikle uğraşmaktadır. 14.06.2009 & 15.01.2011 tarihleri arasında Ak Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı, İl Yerel Yönetimler Başkanı olarak görev yaptı. 12 Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinde Ak Partiden milletvekili aday adayı oldu. 03.06.2012 tarihinden bu yana Ak Parti İl Yönetim Kurulu üyesi görevini devam ettirmekteydi. Evli ve üç çocuk babasıdır.


BİRECİK AK PARTİ - M. FARUK PINARBAŞI
1951 yılında Birecik'te Dünya'ya gelen Avukat M. Faruk Pınarbaşı İlkokulu Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda bitirip Ortaokulu Birecik Ortaokulunda tamamladı. Lise öğretimini ise Gaziantep lisesinde tamamladı.
1968 yılında İstanbul Hukuk Fakültesini kazandıktan sonra 1972 yılında başarı ile mezun oldu. Üniversite yıllarından itibaren ülke ve toplum sorunları ile yakından ilgilendi, siyasi ve sosyal çalışmaların içerisinde aktif olarak bulundu. Mezuniyetinden sonra kısa bir dönem Cumhuriyet Savcılığı yapan Avukat M. Faruk Pınarbaşı serbest avukatlık mesleğini icra ederken, bir taraftan aktif siyasetle meşgul oldu ve ilçe başkanlığı dâhil her kademede görev aldı, hizmet tecrübesi kazandı.
29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi'nde Birecik Belediye Başkanlığı'na seçilen Av. M. Faruk PINARBAŞI evli ve iki çocuk babasıdır.

HARRAN AK PARTİ -MEHMET ÖZYAVUZ
1954 Harran Doğumlu, Evli Ve 8 Çocuk Babasıdır.1974 Yılında Yapılan I. ve II. Kıbrıs Barış Harekatına Katılmış Olup, Kıbrıs Gazisidir.
Harran İlçe Olmadan Önce, Harran'da Muhtarlıkta Yapmıştır. Şanlıurfa Muharip Gaziler Derneği Kurucularından Olup, 12 Yıl İl Genel Meclisi,İl Daimi Encümenliği Ve Parti Başkanlığı Yapmıştır.
Aynı Zamanda Çiftçilikle De Uğraşan Başkan, Petrol İstasyonu Sahibidir. 2009 Yerel Seçimlerinde Mhp'den Aday Olup Başkanlığa Seçilmiştir.

SİVEREK AK PARTİ – RESUL YILMAZ
1969 Siverek'e bağlı Katırkuyu köyü doğumlu. İlköğrenimini Siverek Atatürk ilköğretim okulunda, orta öğrenimini Siverek İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1990 yılında Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Siirt Eğitim Yüksekokulundan mezun oldu. 1991 Siverek Vakıf İlköğretim Okulunda Göreve başladı. Siverek'in çeşitli okullarında öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptı.
1994 yılında Dicle Ünüversitesi Hukuk Fakültesindeki eğitimine başladı. 1998 yılında Dicle Ünüversitesi Hukuk Fakültesinden Mezun oldu. Avukatlık stajını tamamladıktan sonra Siverek merkezde 1999 yılında serbest avukatlık yapmaya başladı.
Siverek'te çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile tanınmış özel şirketlerinin avukatlığını ve hukuk danışmanlığını yaptı.
Ayrıca 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Şanlıurfa Barosunun oluşturduğu Seçim İzleme komisyonunda gönüllü avukat olarak Siverek seçim bölgesinde oy verme ve sayım işlemlerini takip etti. Evli olup 6 çocuk babasıdır.

HİLVAN AK PARTİ – ASLAN ALİ BAYIK
1961 Yılında Hilvan'da doğdu. İlkokulu kendi köyü olan Kepirhisar'da okuduktan sonra orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa'da tamamladı. 1984 ile 1988 yılları arasında Hilvan Belediyesinde memurluk hayatına başlayan Bayık, burada su işlerinden sorumlu olarak görev yaptı.
Aslan Ali Bayık, daha sonra Şanlıurfa Belediyesine geçerek çalışma belediyecilik hayatına orada devam etti. 25 yıllık belediyecilik hayatında belediyenin çeşitli birimlerinde idareci olarak çalıştı. Bu arada iklimlendirme yüksek öğrenimini de bölümünü de bitiren Bayık, yıllarca hizmet ettiği belediyecilikte üstün başarılar gösterdi.
Gerek aile içinde, gerek çalışma ortamında ve gerekse de halk içinde mütevazi kişiliğiyle bilinen Aslan Ali Bayık evli ve 4 çocuk babasıdır.

AKÇAKALE AK PARTİ - ABDULHAKİM AYHAN
1974 yılında Akçakale ilçesinde doğan Ayhan, ilk ve orta öğrenimini aynı ilçede tamamladıktan sonra yükseköğrenimini Kırgız Devlet Tıp Akademisi'nde yaptı.
Lisans programını İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde tamamladıktan sonra, 2004 yılından bu yana Akçakale ilçesinde serbest eczacı olarak çalışmaktadır.
Evli ve 2 çocuk babası olan Ayhan, iyi derece Rusça ve Arapça bilmektedir.

VİRANŞEHİR BDP - EMRULLAH CİN
1963 yılında Viranşehir'de dünyaya geldi. ilk orta ve lise öğrenimini Viranşehir'de tamamlayan Cin, Dicle Üniversitesinden mezun olarak öğretmen oldu. Viranşehir'in değişik yerlerinde öğretmenlik yapan Cin, sendikal çalışmalar içinde de yer aldı. 1999 yılında HADEP'ten Belediye Başkan Adayı olan Emrullah Cin Viranşehir belediye başkanı olarak seçildi. Ardından SHP'de 2004 yılında yeniden Viranşehir Belediye Başkanlığına seçildi. Daha sonra DTP'ye geçen cin 1999 ile 2009 yılları arasında 10 yıl belediye başkanlığı yaptı. 2009 yılında KCK operasyonlarında gözaltına alınıp tutuklanan Cin, 4 yıl 2 ay Diyarbakır cezaevinde tutuklu kaldı. 3 Şubat 2014 tarihinde tahliye olan Cin, BDP'den Belediye Başkan Adayı olarak seçildi. Emrullah Cin evli ve iki çocuk babasıdır.
BDP Viranşehir Belediye Başkan Adayı Emrullah Cin, daha önce 1999 ile 2009 dönemleri arasında Viranşehir Belediye başkanlığı yaptı.
Asıl mesleği öğretmenlik ve Sendikacılık olan Cin KCK ana davasında tutuklanarak 4 yıl 2 ay cezaevinde tutulmuştur. 3 Şubat 2014 tarihinde tahliye olan Cin, BDP'nin Viranşehir Belediye Başkanı olarak seçildi.

HALFETİ BDP - MUSTAFA BAYRAM
1962 Yılında Halfeti doğdu. ilk okulu karaotlak ilk okulunda bitirdikten sonra orta okulu Birecik ortaokulunda okudu Liseyi Halfeti Lisesinde okuyup mezun olduktan sonra çiftçilikle uğraştı . 2 dönem BDP Halfeti ilçe başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve 5 çocuk babasıdır.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Emrullah Cin Viranşehir Ak Parti Siverek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title