Haberler

Üretimi Başlayan Anzer Balı İçin Bin Ton Sipariş Var

Rize'nin İkizdere İlçesi'nin 2 bin 300 rakımlı Ballıköy Köyü'nde üretim sezonu başlayan Anzer balında siparişler bin tona yaklaştı.

Rize'nin İkizdere İlçesi'nin 2 bin 300 rakımlı Ballıköy Köyü'nde üretim sezonu başlayan Anzer balında siparişler bin tona yaklaştı.

Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, 200 üreticinin bin kovanda Anzer balı üretimine başladığını belirterek, hava koşullarının bal üretimi için elverişli seyrettiğini söyledi. Hava koşullarının değişmemesi halinde 500 kilo dolayında bal rekoltesi beklediklerini ifade eden Civelek, şöyle konuştu:

"Bal sağımı Ağustos ayının sonuna doğru gerçekleşecek. Ballar Hacettepe Üniversitesi'nde yapılacak tahlillerin ardından mühürlü kavanozlara konularak satışa hazır hale gelecek. Yıl başından bu yana yurt içinden ve yurt dışından yoğun bal talebi geliyor. Arap ülkeleri başta olmak üzere birçok ülkeden bal talebi var. Son olarak Japonya'dan talep aldık. Şu ana kadar bal siparişleri bin tona yaklaştı. En iyi şartlarda 500 kilogram bal olabileceğini göz önünde bulundurursak talebi karşılayamayacağımız ortada, Son 10 yıldır Anzer balında talep karşılanamıyor."

FİYATI 700-750 TL ARASINDA OLACAK

Geçen yıl kilosu 680 liradan satılan Anzer balının bu yıl kilo fiyatının 700 ila 750 lira arasında olabileceğini ifade eden Civelek, sahte bal uyarısında bulundu ve şunları söyledi:

"Tüketicilerin sahte ballara karşı dikkatli olmalarını istiyoruz. Hakiki Anzer balı tüketmek isteyenler tahlil sonucu, mührü ve kooperatifimizin etiketi bulunan balları almalarını tavsiye ediyoruz. Hacettepe Üniversitesi'nin tahlil mührü olmayan ürünlerin Anzer balı ile ilgisi yoktur."

ANZER BALI

İkizdere'nin 2 bin 300 rakımlı Anzer Yaylası'ndaki Ballıköy Köyü'nde yaklaşık bin kovanda arıcılık yapılıyor. Hava şartları ve çiçek florasının çok değişken olması nedeniyle yıllık ortalama 300 ila 500 kilo arasında Anzer balı elde ediliyor. Anzer balının solunum hastalıkları başta olmak üzere pek çok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor. Anzer yaylası, kendine özgü 40 endemik çiçek türünün yanı sıra yüzlerce çeşit bitkiye de ev sahipliği yapıyor. Yurtiçi ve dışından talep olan Anzer balı, önceden sipariş alınarak sınırlı miktarda satılıyor. - Rize

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hacettepe Üniversitesi İkizdere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (1)

RİZELİ:

BALIN SAĞIMINA 2 AY VAR .BU HABER TAMAMEN YALAN

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title