Haberler

Üretimdeki Yabancı Kontrol Oranı Azaldı

Güncelleme:

Toplam üretimdeki yabancı kontrol oranı 2012 yılında bir önceki yıla göre yüzde 13,6 olarak gerçekleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, üretim değerine göre; 2012 Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistiklerinde gözlemlenen girişimlerden 20 veya daha fazla çalışanı olan girişimlerde Yabancı Kontrol Oranı (YKO) %13,6 olarak gerçekleşti. Bu oran 2011'de %14,1'di. 2011 ve 2012 yılları arasında toplam üretimdeki yabancı kontrol oranlarına göre ilk beş ülkede sıralama değişmedi.

Almanya 2012 yılında yüzde 2,3 oranıyla ilk sırada, ABD 1,9 oranıyla ikinci sırada, Fransa 1,5 oranıyla üçüncü sırada Hollanda 1,2 oranıyla dördüncü sırada ve Birleşik Krallık 1,1 oranıyla beşinci sırada yer aldı.

Yabancı kontrolündeki girişimler Türkiye kontrolündeki girişimlerden 2,3 kat daha verimli. 2012 Yıllık Sanayi ve Hizmet İstatistikleri Araştırması (YSHİ) ve 2012 Yabancı Kontrollü Girişim İstatistikleri sonuçlarına göre; YSHİ Araştırmasında çalışan sayısı 20 veya daha fazla olan girişimler yabancı kontrollü olma durumları açısından incelendiğinde, işgücü verimliliğinde (çalışan başına katma değer) yabancı kontrolündekilerin oldukça yüksek verimliliğe sahip olduğu gözlemlendi.

Kaynak: Temsilci / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Diyarbakır Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title