Haberler

Üretimde Avrupa Rekoru

Kanadalı Eldorado Gold Firması'nın Türkiye Distribütörü Tüprag Metal Madencilik Şirketi'nin Uşak'ta işlettiği Kışladağ Altın Madeni, Avrupa rekoru kırarak bugüne kadarki üretimi 1 milyon Ons'a ulaştı

Kanadalı Eldorado Gold Firması'nın Türkiye Distribütörü Tüprag Metal Madencilik Şirketi'nin Uşak'ta işlettiği Kışladağ Altın Madeni, Avrupa rekoru kırarak bugüne kadarki üretimi 1 milyon Ons'a (31 ton 103 kilo) ulaştı. Kışladağ Altın Madeni, ürettiği altınla Kurumlar Vergisi'nde 70 milyon lira ödeme ile Türkiye'nin en büyük 30'uncu şirketi oldu. Kışladağ Altın Madeni Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Ünal, altın üretimi ile Avrupa rekorunu kırmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Ünal, altın madeni faaliyetine 2006 yılında 10 milyon ton cevher işleme kapasitesiyle başladıklarını anlatırken, şöyle dedi:

"Bu yılki hedefimiz; kapasiteyi 12 milyon ton cevher işlemek. Bugüne kadar Avrupa genelinde bir ilke imza atarak 1 milyon ons yani 31 ton 103 kilogram altın döktük. Üretilen altınla birlikte devletimize istihdam ve vergi anlamında çok ciddi katkılarda bulunuyoruz. Geçen yıl tahakkuk eden Kurumlar Vergisi'nde 70 milyon lira ödeme ile Türkiye'de en büyük 30'uncu şirketi oduk. Bu rakam yalnızca Kışladağ Altın Madeni üretimine bağlıdır. Hedeflerimiz her geçen gün daha da artmaktadır. "

ÜLKE EKONOMİSİNE VE İSTİHDAMA KATKIMIZ ARTACAK

Önümüzdeki yıl hedefleri içinde İzmir'in Menderes İlçesi'ndeki Efemçukuru Altın Madeni'nin açılışı olduğunu ifade eden Ünal şunları söyledi:

"Efemçukuru Altın Madeni'nin faaliyete geçmesiyle Kışladağ ve Efemçukuru Altın Madenleri ülke ekonomisine ve istihdama ciddi oradan katkı sağlayacak. Bugün itibari ile Kışladağ Altın Madeni'nde 700 kişiye istihdam sağlanıyor. Türkiye genelinde binin üzerinde personel istihdam etmiş durumdayız. Aynı zamanda maden kanununun değişmesiyle verginin yanı sıra devlet hakkının da geçmişe göre 2 kat artmasıyla hem yöre, hem Uşak tabanı hem de hazineye ödenecek miktarlar anlamında ciddi bir katkımız olacak. Kışladağ Altın Madeni'nde bugüne kadar 270 milyon dolarlık yatırıma imza atmış durumdayız. Yatırımlarımız istihdamla beraber her geçen gün artıyor. Kapasite artırımı ile beraber hem devlete olan katkımız hem de istihdama olan katkımız daha da artacak. "

- Uşak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title