Haberler

Üreticilere Arı Sağlığı Semineri

Burdur Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından arıcılık sektörünün canlanması ve hedefleri ulaşması amacıyla üreticilere yönelik 'Arı Sağlığı Semineri' düzenlendi.

Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi'nde düzenlenen seminere Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç Dr. Aslı Özkırım ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özgür Pirgon konuşmacı olarak katıldı. Isparta, Antalya ve Muğla'dan gelen üreticilerin katılımıyla gerçekleşen seminerde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Oktay Darcan, arıcılık sektörünün canlanması için kurum ve üretici dayanışmasının sağlanması gerektiğini söyledi. Darcan, arıcılığın özel ilgi gerektiren bir alan olduğuna dikkat çekti. Burdur'da arıcılık potansiyelinin yüksek olduğunu da kaydeden Darcan, "İl Müdürlüğü olarak Burdur'daki bal üretiminin yıllık bin ton üzerinde olması için gerekli çalışmaların yürütülmesinde Burdur Arıcılar Birliği ile birlikte hareket etmekteyiz. Bölgemiz Ege ve Akdeniz florası özelliğinde olup, anason ve haşhaş zamanı gezginci arıcı için önemli bir yere sahiptir. Arıcıların üretimden satışa her noktada yanlarında olduklarımızı bilmelerini ve 30 kovan üzerindeki arıcıların Tarsim'den sigorta yaptırmalarının yararlı olacağını söyleyerek, seminerin faydalı geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Seminer, Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde görevli Doç Dr. Aslı Özkırım tarafından arı hastalık ve zararları ile mücadele konulu sunum ile Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde görevli Doç. Dr. Mustafa Özgür Pirgon tarafından arı ürünlerinin insan sağlığındaki önemi konulu sunumlarla sona erdi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacettepe Üniversitesi Mustafa Özgür Burdur Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title