Haberler

Üretici Bilgisi Olmayan Islak Mendiller Sağlığınızdan Edebilir"

BÜŞRA NUR ÖZCAN - Hijyen Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldız, farklı noktalardan temin edilen ıslak mendillerde yaptırdıkları kontroller sonucunda, üreticiye ait bilgiler içermeyen bazı ürünlerde sağlığa zararlı olabilecek bakteriler tespit edildiğini bildirdi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hijyen, temizlik ve buna bağlı sağlık konularında çalışmalar gerçekleştirmek üzere kurulan konseyin, belli bir yere ve makama bağlı olmadığını söyledi.

Hedeflerinin sağlıklı bir yaşama katkı sunmak olduğunu dile getiren Yıldız, konseyin, gıda mühendisleri, veteriner hekimler, hukukçular, akademisyenler, sağlıkçılar ile gıda ve tüketici dernekleri üyelerinden oluştuğunu aktardı.

"Daha temiz bir toplum ve yaşam" hedefiyle bu kez ıslak mendilleri incelemeye aldıklarını belirten Yıldız, piyasadaki özellikle kontrolsüz üretilen birçok ıslak mendilin, kozmetik ile ilgili yönetmeliğe ve hizmet sunumunda yer alan kozmetik ürünlere ilişkin kılavuza uygun olmadığını belirlediklerini ifade etti.

Yönetmelik ve kılavuza göre ıslak mendil paketlerinde bulunması gereken bilgileri aktaran Yıldız, şunları kaydetti:

"Bütün ıslak veya kolonyalı mendiller ile havluların ambalajları üzerinde üretim yeri, üretim adresi, ürün içeriği, parti numarası veya imalat kodu, dayanma süresi ve son kullanma tarihi olması zorunludur. Ambalajında belirtilmesi zorunlu olan bu unsurlar, tüketicinin sağlığı ve hijyeni için önemlidir. Buna rağmen piyasada, bu tarz bilgilere hiç yer verilmeksizin, içeriğinde ne olduğu belli olmayan, son kullanım tarihleri yazmayan ve üzerinde sadece reklam olan ıslak mendil ve havlular, özellikle gıda sektöründeki birçok kurum ve kuruluş tarafından kullanılıyor."

"Sebep olabilecekleri hastalıklar hakkında açıklama yapılacak"

Konsey olarak farklı noktalardan temin edilmiş çok sayıda ıslak mendilde mikrobiyolojik kontroller yaptırdıklarını dile getiren Yıldız, "Özellikle üzerinde üreticiye ait bilgiler içermeyen ıslak mendillerde, sağlığa zararlı olabilecek bakteriler tespit edildi. Piyasa kontrolü sona erdiği zaman bu bakteriler ve sebep olabilecekleri hastalıklar hakkında da kamuoyuna açıklama yapılacak." dedi.

Tüketicilerin ıslak mendil alırken dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Tüketici, ürün içeriği, son kullanım tarihi ile üretim yeri yazmayan ıslak mendilleri kullanmamalı. Aksi takdirde tüketicilerin, hijyen için kullandığı bazı ıslak mendiller sebebiyle çeşitli hastalıklara yakalanma ihtimalinin yüksek olacağından endişeliyiz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Yıldız Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title