Haberler

Ürdün ve Fas Dışişleri Bakanlarının Katar Ziyareti

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin başkent Doha'da Ürdün ve Fas dışişleri bakanları ile bir araya geldiği bildirildi.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin başkent Doha'da Ürdün ve Fas dışişleri bakanları ile bir araya geldiği bildirildi.

Katar resmi haber ajansı QNA'nın haberine göre Al Sani Doha'daki Emirlik Divanı'nda Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safadi'nin ardından Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar'ı kabul etti.

Safadi'nin görüşmede, "Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve çarşamba günü Amman'da yapılması planlanan 28. Arap Birliği Zirvesi gündem maddelerine ilişkin görüşlerini" aktardığı ifade edildi.

Mezvar'ın da "Fas Kralı 6. Muhammed'in kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilerek devam etmesi" yönündeki mesajını ilettiği kaydedildi.

Söz konusu ziyaretlerin, 29 Mart'ta Ürdün'ün başkenti Amman'da yapılması planlanan Arap Birliği Zirvesi'nden birkaç gün önce gerçekleşmesi dikkati çekti.

Dün başlayan daimi temsilciler düzeyindeki hazırlık toplantılarının ardından yarın Dışişleri Bakanları düzeyindeki toplantılara geçilmesi ve 29 Mart Çarşamba günü de 28. Arap Birliği Zirvesi'nin gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hamad Al Sani Ürdün Katar Fas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title