Haberler

Ürdün-Türkiye Ekonomik İlişkileri

Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ürdün Başbakanı Abdullah en-Nusur, ülkesi ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Ürdün resmi haber ajansı PETRA'nın haberine göre Başbakan Nusur, başbakanlık binasında Türkiye Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Ürdünlü İş Adamları Derneği'nden oluşan Ürdün-Türkiye Ortak İş Kurulu ile bir araya geldi.

Görüşmede Nusur, iki ülke liderlerinin talimatıyla Ankara ve Amman hükümetlerinin özel sektörü yatırım yapmaya teşvik etmek için çalıştığını belirterek, bölgedeki sorunların iki ülkeyi birbirine daha da yaklaştırdığını ifade etti.

Bölge sorunları nedeniyle ülkesinin karadan Türkiye'ye olan ihracatında olumsuzlukların yaşandığı ancak Türkiye'den Ürdün'e ithalatın deniz ve hava yolu ile gerçekleştiği için daha az etkilendiğini dile getiren Nusur, şunları kaydetti:

"Ortadoğu'nun kalbinde yer alma gibi bir avantaja sahip olan Ürdün, Arap ülkelerine ihraç edilen Türk ürünleri için bir merkez olarak kullanılabilir. Kudüs ziyaretçileri için bir uğrak yeri olarak kullanılabilen Ürdün, Türkiye ile hac ve umre seferlerini organizede işbirliği yapabilir."

Ürdün Başbakanı Nusur, iki ülke ilişkileri ile bölgesel konuları görüşmek üzere Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ziyaretini gözlediklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye Ürdün Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title