Haberler

Ürdün Kralı Abdullah, Polonya'da

Ürdün Kralı Abdullah'ın Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Suriye krizi konusunda yaşanan son gelişmeleri görüştüğü bildirildi.

Ürdün Kralı Abdullah'ın Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Suriye krizi konusunda yaşanan son gelişmeleri görüştüğü bildirildi.

Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, resmi temaslarda bulunmak üzere Polonya'yı ziyaret eden Kral Abdullah ile Duda'nın Gdansk şehrinde bir araya geldiği belirtildi. İkilinin görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular el alındı.

Ürdün'ün en çok Suriyeli mülteci ağırlayan ülkelerden biri olarak büyük bir yükü omuzladığına değinen Abdullah, Suriye krizine kapsamlı siyasi bir çözüm bulunmasının gerekliliğine işaret etti.

Kral Abdullah'ın ziyaretini iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için bir fırsat olarak niteleyen Duda da Ürdün'ün bölgesel ve uluslararası düzeyde güvenlik ve istikrarın sağlanmasında oynadığı rolü takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Duda, Suriye krizinin Ürdün'e yüklediği yükü hafifletmek için yardım etmeye hazır olduklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Ürdün Kralı Abdullah Polonya Suriye Duda Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title