Haberler

Ürdün'de Fiyat Artışları Protesto Edildi

Ürdün'ün başkenti Amman'da son zamanlarda yapılan fiyat artışları protesto edilerek hükümetin istifası istendi.

Ürdün'ün başkenti Amman'da son zamanlarda yapılan fiyat artışları protesto edilerek hükümetin istifası istendi.

Ürdün'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) siyasi kanadı İslami Çalışma Cephesi (İÇC) ile sol partilerin düzenlediği iki yürüyüş, Amman'daki El-Huseyni Camisi'nin önünden başladı.

İki farklı meydana yürüyen göstericiler, "Diren ve evlatlarını savun, sesini yükselt", "Fiyatları artıran hükümet düşsün" sloganlarıyla fiyat artışlarını protesto etti.

Göstericiler, "Vatandaş bu pahalılığı hak etmiyor", "Vatandaşın lokmasına saldırmak hükümet terörüdür" yazılı dövizler taşıdı.

İslami Çalışma Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Ebu es-Sukker, gösteride yaptığı konuşmada, "Saygıdeğer Kralımız, halkın fakirlikten, aç bırakılmaktan muzdarip." ifadesini kullandı.

Milletvekili Salih el-Armuti de Hani el-Mulki hükümetinin düşürülmesi gerektiğini belirterek fiyat artışlarının "vatandaşa zulüm" olduğunu dile getirdi.

İhvan Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Beni Erşid de AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Halk yönetimin kaynağıdır. Saygın ülkeler, halklarının iradesine saygı gösteren ülkelerdir. Alternatifler mevcut. Başarısız olanların ulusal kurtuluş hükümeti için yolu açması gerekir." dedi.

Göstericilerden Ruveyda Ebu Radi de içinde bulundukları durumun, insanların sırtında ağır bir yüke dönüştüğünü söyledi.

Ürdün Bakanlar Kurulu, ay başında, ekonomik sorunlarla mücadele ve 2017 bütçesindeki açığın kapatılması için birtakım tedbirler almıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Amman Ürdün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title