Haberler

Ürdün'de IŞİD'e Ait İHA ve Posta Güvercini Yakalandı

Güncelleme:

Ürdün Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Sabır el-Muhayira, basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında terör örgütü IŞİD'e ait bir İnsansız Hava Aracı (İHA) ile posta güvercini yakaladığını duyurdu.

"ÖRGÜTE AİT BİR İHA ÜRDÜN'E YÖNLENDİRİLMİŞ"

Ürdün Sınır Muhafızları Komutanı Tuğgeneral Sabır el-Muhayira düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'in Ürdün'de ikamet eden bir kişiye posta güvercini gönderdiğini, örgüte ait bir İHA'nın ise Ürdün'e yönlendirilmiş olduğunu söyledi.

MÜLTECİ KAMPINDA 59 BİN SURİYELİ SIĞINMACI VAR

Ürdün'ün Suriye sınır şeridindeki aktif tüm gruplara en az 7 kilometre uzaklaşma talimatı verildiğini ifade eden Muhayira, ülkenin kuzeydoğu sınırındaki Rukban Mülteci Kampı'nda örgüt lehine çalışan kişilerin bulunduğunu, doğrudan ya da dolaylı olarak ülke güvenliğini tehdit etmeleri durumunda gerekli önlemlerin alınacağını kaydetti.

Muhayira, Rukban Mülteci Kampı'nda çoğu Ürdün'e geçmeye çalışan 59 bin Suriyeli sığınmacının olduğunu belirtti.

KAMPTA HIRSIZLIK VE YAĞMA OLAYLARI YAŞANIYOR

Hırsızlık, yağma ve birçok ihlalin yaşandığı Rukban Mülteci Kampı, Ürdün'ün Ruvayşed kentine 120 kilometre uzaklıkta bulunuyor.


Kaynak: AA / Güncel

Ürdün Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title