Haberler

Ups İşçileri, 272 Günlük Direniş Sonrası Yeniden İş Başı Yaptı

Tümtis'in İşten Çıkarılan Ups İşçilerinin İşe Geri Dönebilme Amacıyla Gerçekleştirdiği 272 Günlük Direniş Sona Erdi.

TÜMTİS'in işten çıkarılan UPS işçilerinin işe geri dönebilme amacıyla gerçekleştirdiği 272 günlük direniş sona erdi. İşten çıkarılan 151 işçi, UPS'in İstanbul, Ankara, İzmir ve Balıkesir'deki şubelerinde iş başı yaptı.

ANKARA Türkiye Motorlu Taşıt İşçileri Sendikası'nın (TÜMTİS) işten çıkarılan UPS işçilerinin işe geri dönebilme amacıyla gerçekleştirdiği 272 günlük direniş sona erdi. İşten çıkarılan 151 işçi, UPS'in İstanbul, Ankara, İzmir ve Balıkesir'deki şubelerinde iş başı yaptı.

TÜMTİS'in UPS'de yürüttüğü çalışmalar sırasında 163 işçinin işten çıkarılması sonucu başlayan ve 272 gündür süren direniş bugün itibariyle sona erdi. TÜMTİS ve UPS arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yönelik olarak bir süredir devam eden müzakereler, her iki tarafın tam mutabakatıyla imzalanan bir iyi niyet protokolüyle noktalandı. Bugün itibariyle 151 işçi UPS'in İstanbul, İzmir, Ankara ve Balıkesir'deki işyerlerinde işe başladı. Bunun yanı sıra işten çıkarılan işçilere 4 aylık boşta geçen süre tazminatları ödenerek, işe başlamayan işçiler için ise 12 aylık brüt ücretleri tutarı ile kıdem ve ihbar tazminatları ödendi. TÜMTİS, sağlanan iş barışı sayesinde önümüzdeki dönemde sendikalarının UPS işçilerinin örgütlenme hakkını kullanması ve toplu iş sözleşmesi düzeninin kurulması için çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.(ANKA)

(BRŞ/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title