Haberler

Upat Temiz Kampüs İçin Çalışmaya Başladı

Uşak Üniversitesi Polimer Araştırma Topluluğu (UPAT) Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüsü’nün dört farklı yerine geri dönüşüm kutuları yerleştirdi.

Uşak Üniversitesi Polimer Araştırma Topluluğu (UPAT) Uşak Üniversitesi Bir Eylül Kampüsü'nün dört farklı yerine geri dönüşüm kutuları yerleştirdi.

Uşak Üniversitesi Polimer Araştırma Topluluğu (UPAT) Danışman Hocası Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fulya Taktak, UPAT'ın Haziran ayında kurulduğunu ve kuruluş amaçlarından biri olan daha temiz çevre ve malzeme tüketiminin azaltılarak geleceğe ve ekonomiye yeniden kazandırılması anlayışı ile geri dönüşüm kutularını Bir Eylül Kampüsüne yerleştirdiğini söyledi. Yrd. Doç. Dr. Fulya Taktak, Polimer Araştırma Topluluğu (UPAT) öğencilerinin kampüsün çeşitli yerlerine yerleştirdiği cam, plastik ve kağıt geri dönüşüm kutularının temini için üstün uğraşları olduğunu belirterek "Kimya Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri olan UPAT Başkanı Ömer Faruk Solmaz ve Başkan Yardımcısı Cebrail Kalkan'ın yanı sıra Fen Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans öğrencisi Resul Şahin'in üstün uğraşıları ile Uşak ilinde geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren Apeks Geri Dönüşüm A.Ş. firması tarafından destek gören, plastik, kağıt ve cam atıklarının ayrı bir şekilde toplanabileceği üçlü set halindeki geri dönüşüm kutuları Uşak Üniversitesi için özel olarak yaptırılmış ve 4 set olmak üzere üniversitemize hediye edilmiştir. Firma bu 3'lü setlerden üniversitenin başka yerlerine yerleştirilmek üzere birkaç adet daha göndereceğini de ifade etmiştir. Bu geri dönüşüm kutularının en önemli özelliği atık malzemelerden imal edilmiş olmasıdır. Topluluk geri dönüşümün önemine binayen öğrencileri bilgilendirmek ve çevre bilincini harekete geçirebilmek amacı ile yakın zamanda yerleşke içerisinde öğrencilerin geniş katılımı ile "Temiz Kampüs" etkinliği de düzenleyecektir. Ayrıca üniversitemize geri dönüşüm kutularını hediye eden Apeks Geri Dönüşüm A.Ş. firması üst düzey yetkilisi ve insan kaynakları müdürü ve Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı ile görüşmeler sürdürülmekte olup,imkan olması halinde iş dünyasına atılacak öğrencileri çeşitli konularda bilgilendirmek üzere bir söyleşi de düzenlenecektir."dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada yeniden değerlendirilme imkanı olan atıkların, cam, plastik, demir, pil ve kağıt gibi, çeşitli geri dönüşüm yöntemleri ile hammadde olarak tekrar imalat süreçlerine kazandırılmasının hem çevreye hem de ülke ekonomisine katkı sağladığına dikkat çekerek Uşak Üniversitesi Polimer Araştırma Topluluğunu (UPAT) tebrik etti. Geri dönüşümün geleceğe ve ekonomiye yatırım yapmamıza yardımcı olduğunu ifade eden Rektör Çelik açıklamasında şunları aktardı: "Uşak'ın geri dönüşüm konusunda ciddi çalışmaları ve projeleri var. Uşak Üniversitesi olarak Yeşil Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Enerji, Çevre ve Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezlerimiz var. Bu merkezlerimiz aracılığıyla konuyla ilgili araştırmalar, projeler geliştiriyoruz. Uşak Üniversitesi Polimer Araştırma Topluluğu (UPAT) gibi öğrenci topluluklarımız da temiz bir çevre için faaliyetler yapıyor. Bu tür çalışmalar üniversite öğrencilerinin geri dönüşüm konusundaki farkındalıklarını artırılması açısından önemlidir. Tekrar üniversitemizin Polimer Araştırma Topluluğu'nu kutluyor ve tebrik ediyorum. Geri dönüşüm kutularının temininde destek olan Apeks Geri Dönüşüm A.Ş. firmasına da teşekkür ediyorum." - UŞAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Danışman Eylül Uşak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title