Haberler

Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman Açıklaması

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, "Üreticilerimiz ihtiyacı kadar fındığı pazara indirsin.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, "Üreticilerimiz ihtiyacı kadar fındığı pazara indirsin. Emanete fındık bırakmasın" dedi.

Sarıkahraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındık hasat döneminin devam ettiğini söyledi.

Üreticinin emanete fındık bırakmamasını isteyen Sarıkahraman, "Geçen sene bahçeye giremeyen üreticimiz bu sene ilk kez bahçeye girdi. Halkımız fındık hasadına başladı ve bununla birlikte çeşitli kurumlar ve bazı esnaflar tarafından fındıkların 12 liradan alınmaya başlandığı duyuruldu. Üreticinin beklediği fiyat 15 liraydı. Fiyatın piyasada düşük şekillenmesi bizleri ve üreticiyi üzdü" diye konuştu.

Sezonun ilk fındığının 12 liradan alınmasının üreticiyi korkutmaması gerektiğini ifade eden Sarıkahraman, üreticilerden sabırlı bir şekilde beklemelerini isteyerek, "2015 yılında bölgemizin her harmanında fındık olacak, her üreticimizin yüzü gülecek. Fındığımızın para edebilmesi, değerinde satılması üreticilerimizin elinde. Üreticilerimiz fındığı iyi muhafaza etsinler, fındık yeşil altın. Fındık ileriki aylara doğru çok değerli olacak" ifadesini kullandı.

Üreticilerin istedikleri rakamlara fındıklarını satabilmesi için şu anda pazara makul oranda fındık indirmeleri gerektiğini aktaran Sarıkahraman, şunları kaydetti:

"Şu anda Ordu'da kurutulmuş 50 randımanlı sezonun ilk fındığı 12 TL'den satılmaya başlandı. Üreticilerimiz 15-20 gün direnir de pazara mal indirmezse ve pazara makul bir mal gelirse o zaman fiyat 15 TL gibi üreticinin istediği fiyata çıkacak gibi gözüküyor. Bu konuda fiyatın belirleyicisi üreticinin kendisi olacaktır. Üreticilerimiz ihtiyacı kadar fındığı pazara indirsin. Emanete fındık bırakmasın. Bu sezon ve bundan sonraki yıllarda fındık bu fiyatın altına düşmezse ürünümüzün rekoltesi de kalitesi de artacaktır. Herkes bağına bahçesine daha iyi sahip çıkacaktır."

Üreticiye tavsiyelerde bulunan Sarıkahraman, "Piyasaya fındık indirirken üreticilerimiz mahsullerini iyi kurutsunlar. Piyasaya yaş indirilen fındıklar fındığın kalitesini düşürür ve fiyatının düşmesine sebep olur. Üreticilerimiz fındığı naylon çuvallara koymasınlar. Üreticilerimize en büyük tavsiyem bunlardır. Bu konulara dikkat ederlerse fındıkta kalite ve randıman da istenilen seviyede olur. Mahsullerinden iyi kazanç sağlarlar" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title