Haberler

Ünye Ketem'e Açılış

Ordu’nun Ünye ilçesinde 15 Ekim tarihinde faaliyete başlayan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi’nin (KETEM) açılışı yapıldı.

Ordu'nun Ünye ilçesinde 15 Ekim tarihinde faaliyete başlayan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi'nin (KETEM) açılışı yapıldı.

Açılış programına Ünye kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Ordu Halk Sağlığı Müdürü Çetin Gündoğdu, AK Parti İlçe Başkanı Arif Ergün, CHP İlçe Başkanı Ali Yalçın, MHP İlçe Başkanı Faruk Korkmaz, Ünye Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Saliha Yeşilduman, ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, daire amirleri, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Liseler Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi 3. Sokak adresinde faaliyet yürüten KETEM'de kolorektal (kalınbağırsak), rahim ağzı (serviks) ve meme kanserinin erken teşhisi, taraması ve eğitimleri yapılacak. KETEM'in açılışı öncesi açıklamalarda bulunan Ordu Halk Sağlığı Müdürü Çetin Gündoğdu, "Öncelikle güzel Ünye'mize böyle bir hizmeti kazandırmış olmakla onur duyduğumuzu ifade etmek isterim. Kanser insanlara gelen soğuk bir kavram. Bizim burada ki temel amacımız insanların bu soğuk dönemdeki süreçlerini biraz daha kolaylaştırabilmek adına önceden tanıyabildiğimiz bir takım kanser türleri için erken tespit imkanı bulmak. Aynı zamanda vatandaşlarımızı da bu konuda bilgilendirip farkındalık düzeylerini artırarak bunu nasıl takip edebileceklerini konusunda fikir sahibi yapmak. Bu merkezimiz Ünye'de 3 kanser türü için tarama faaliyeti yürütülecek. Bunlardan 1 tanesi özellikle kadınlarda gördüğümüz serviks kanseri, yine kadınlarda en sık karşılaştığımız meme kanseri ve hem kadın hem erkeklerde sık gördüğümüz kolan kanseri ile ilgilidir. Bugün inşallah açılışımızda meme kanseri taramasında kullandığımız mamografi cihazı sayesinde özellikle meme kanseri ile ilgili taramayı Ünye'de de yapmaya başlayacağız. Mamografi cihazını kuramadığımız daha küçük ilçeler var; Çaybaşı, ikizce, akkuş gibi. Bu ilçelerdeki tarama faaliyetleri ile ilgili hizmetlerimizi biz yine bu merkezden yürüteceğiz. Biz burada 30 yaş ve 70 yaş arasındaki vatandaşlarımızı tarıyoruz, 30 ve 65 yaş arasındaki bayanlarımıza serviks kanseri taraması yapıyoruz. 40 yaş ile 69 yaş arası bayanlarımıza da meme kanseri taraması yapıyoruz. 50-70 yaşın üzerindeki hem bayan hem erkeklerimize de kolan kanseri taraması yapıyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından katkılarından dolayı Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor'a teşekkür belgesi verildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gündoğdu Ordu Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title