Haberler

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Kocaoğlu Açıklaması

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, "Biz sadece çocuklarımızın değil 7'den 70'e herkesin bu kütüphanenin hizmetinden yararlanmasını istiyoruz.

Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, "Biz sadece çocuklarımızın değil 7'den 70'e herkesin bu kütüphanenin hizmetinden yararlanmasını istiyoruz. Çünkü burası halk kütüphanesi" dedi.

Kocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yaştan kişinin kütüphanede kendisi için bir şey bulacağını söyledi.

Kütüphanenin deposunda bekleyen 4 bin kitabının yaz döneminde sisteme girerek raflara yerleştirdiklerini belirten Erol Kocaoğlu, "Kütüphanede var olan eski kaynakları bir taraftan temizleme, bir taraftan dış yüzeylerini şeffaf kaplıklarla kaplayarak okuyucuya sunmaya hazırlıyoruz. Yeni kitaplarımız da raflarda yerini alıyor" diye konuştu.

Vatandaşlara okuma alışkanlığı kazandırabilmek adına çalışmalar yaptıklarını ifade eden Kocaoğlu, "Bu konuda eğitim öğretim döneminde okullarımızda çeşitli seminerler veriyor, broşür ve ilanlar dağıtarak kütüphanemizin yerini herkese öğretmeyi amaçlıyoruz. Ünye'nin farklı yerlerine bilboardlara afişler asacağız ve tanıtım reklam yapacağız" ifadesini kullandı.

Kocaoğlu, okuyucuya internet ortamından da ulaşma imkanı sağlamak için altyapıyı hazırladıklarını belirterek, "Artık kütüphanemiz okuyucularımıza bir tık kadar yakın. İnternetin olduğu her yerde koha.ekutuphane.gov.tr adresine girildiği takdirde bütün kitaplara ulaşma imkanınız var. Bu kitaplara ulaşma imkanı sağlayan sistemi şu anda bitirmeye çalışıyoruz ve bu işlemler içerisinde daha da hızlı yürümesi için kitaplarımızı barkotluyoruz" dedi.

Kocaoğlu, kütüphanede yürütülen çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Kütüphanemizde en son basılan roman, rehber kitaplar, psikoloji kitap çeşitleri şuanda mevcut olarak okuyucunun hizmetine sunuyoruz. Yaklaşık 4 bin kitabı raflara yerleştirdik. Bizim ve bütün dünya kütüphaneciliğinin felsefesi 'Her okuyucunun bir kitabı vardır, her kitabın da bir okuyucusu vardır.' Yani kütüphanemize geldiğinizde raflar arasında gezdiğiniz zaman mutlaka benim şu kitabı okumam gerekiyor diyeceğiniz bir kitap mutlaka vardır.  Biz sadece çocuklarımızın değil 7'den 70'e herkesin bu kütüphanenin hizmetinden yararlanmasını istiyoruz."

Kaynak: AA / Yerel

Ünye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title