Haberler

Ünye'de Yeni Binalara Otopark Zorunluluğu

Ünye Belediyesi yeni konut projesi içerisinde otopark alanı olmayan binalara ruhsat vermeyecek.

Ünye Belediyesi yeni konut projesi içerisinde otopark alanı olmayan binalara ruhsat vermeyecek.

Konuya ilişkin bilgiler veren Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, 2-3 aylık geçiş süreci olacağını ancak bu süreden sonra kesinlikle proje içerisinde otopark olmazsa ruhsat verilmeyeceğini belirtti. Çamyar, "Bu zamana kadar bina ruhsatları alınırken vatandaşlarımız belediyeye otopark ücretini ödeyip binalardan kaldırmak suretiyle bir yöntem uygulamışlar. Belediyede ne yazık ki almış olduğu ücretlerle açık veya kapalı otoparklarla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına cevap verememiş. Biz bundan sonra kanunda var olan sistemi uygulamak istiyoruz. Özellikle yeni ruhsat alacak vatandaşlarımız binalarının altında kapalı ya da açık şekli ile otoparkları kendi ruhsatlarının içinde çözsünler. Geçiş süreci ile ilgili kendilerine 2-3 aylık bir zaman dilimi öngöreceğiz ama ondan sonra ki süreç içerisinde otoparklarla ilgili Ünye Belediyesi olarak ücret alma faslını kapatacağız. Projeyi çizen mimar ve mühendisimiz kendi projesinin içerisinde otopark sorununu da çözmek suretiyle bizden ruhsatını bu şekilde talep edecekler ki olması gerekende bu. Ne yazık ki bu zamana kadar bu uygulama yapılmadığı için cadde ve sokaklarımıza araçlar çift taraflı park ediyor ve ciddi bir trafik sıkışıklığı ve şehir görüntüsüne yakışmayan bir manzarayı görmek durumunda kalıyoruz" dedi.

Çamyar ayrıca, geçiş sürecinin ardından projeyi hayata geçireceklerini belirterek, vatandaşlardan duyarlılık beklediğini ifade etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ünye Belediyesi Ahmet Çamyar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title