Haberler

Ünye'de Su Baskınlarına Çözüm

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde alt yapı eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan su baskınlarına kalıcı çözümler üretiyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde alt yapı eksikliğine bağlı olarak ortaya çıkan su baskınlarına kalıcı çözümler üretiyor.

İlçede 3 noktada çalışma başlatan OSKİ ekipleri, 350 m uzunluğunda kutu menfez (baks) sistemiyle yağmur sularının denize deşarjını sağlayacak. Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, su taşkınlarına yönelik tedbirlerini artırıyor. Aşırı yağışlar sonrası sular altında kalan Ünye'nin Fevzi Çakmak Mahallesi'nde çalışmalarını sürdüren ekipler, kutu menfez (baks) sistemiyle bu soruna kalıcı çözüm getirecek.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların yaşadığı mağduriyetin giderileceğini söyleyen Başkan Enver Yılmaz, "Altınordu'da ve ardından Ünye ilçemizde uygulamaya başladığımız kutu menfez sistemiyle aşırı yağışların su baskınlarını da beraberinde getirmesinin önüne geçiyoruz. Fevzi Çakmak, özellikle 2006 yılında yaşanan sel felaketinde ciddi mağduriyetin yaşandığı bir mahallemizdi. Bu zamana kadar lokal çözümlerle sorunlar giderilmeye çalışılmışsa da vatandaşın bu noktada mağduriyeti tam anlamıyla giderilememişti. Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız bu çalışmayla su baskınlarına kalıcı çözümler getirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

3 noktada çalışma başladı

Yapılan incelemede bölgede yağmur suyu hattının denize ya da dereye deşarj olamadığının fark edildiğini ifade eden Başkan Yılmaz, "1 m boyu ve 1 m eni olmak kaydıyla toplam 350 m uzunluğunda kutu menfez (baks) sistemiyle bölgede 3 yerde çalışma başladı. Yağmurun yoğun yağdığı günlerde biriken sular yapılan kutu menfezler aracılığıyla denize deşarj edilebilecek. Her yağmur sonrası tedirginlik yaşayan mahalle halkı, yapılan bu yatırımlar sonucunda su baskını sorunundan kurtulmuş olacak" diye konuştu.

Mahalle halkı memnun

Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Hasan Çalışkan ve mahalle sakinleri, aşırı yağışlarda mahallede su baskınlarının yaşandığına ve yollarda su birikintilerinin gerçekleştiğine dikkat çekerek, "Takdir ettiğimiz çalışmaların ardından inşallah su baskını gibi bir sorunu artık yaşamayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz başta olmak üzere, emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Enver Yılmaz Fevzi Çakmak Ünye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title