Haberler

Ünye'de Kültür Yolu Projesi

Ünye Belediyesi, Kültür Yolu Projesi kapsamında Kadılar Yokuşu'nda çalışmalarına başladı.

Ünye Belediyesi, Kültür Yolu Projesi kapsamında Kadılar Yokuşu'nda çalışmalarına başladı.

Kefeli Han'dan başlayan ve  Bakırcılar Arastası, Kadılar Yokuşu, Ünye Belediyesi Müze Evi ve Saray Hamamı'nın restorasyonuyla Yalı Kilisesi, Çamlık ve Ayanikola Kilisesi'ne kadar uzanan hat şeklindeki Kültür Yolu Projesi'nde çalışmalar başladı.

Proje doğrultusunda, Kadılar Yokuşu'ndaki elektrik hatları yeraltına alınırken, birkaç gün içerisinde altyapı çalışması bitirilip yolun dokusuna uygun şekilde taş döşeme çalışmasına başlanacağı öğrenildi.

Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ünye'nin tarih, kültür ve turizm şehri olduğunu, en büyük vitrinlerinden birinin Kadılar Yokuşu olduğunu ve burada yapılacak çalışmanın tarihi dokusuna uygun olması gerektiğini söyledi.

Kadılar Yokuşu'nun, tarihi dokusuna uygun şekilde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dış cephe giydirmeleri ile ön plana çıktığını anlatan Sobi, "Ünye Belediyesinin de burada yürütmeye başladığı çalışma dahilinde elektrik hatları yeraltına indirilecek. Aynı zamanda bu çalışma yol çalışmasını da gerektirecek. Buradan sökülecek olan tarihi taşların yine aynı şekilde zemine koyulması, geçmişte Hacı Emin Caddesinde yapılan yanlışın bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz. Başkanımızın ve belediyemizin stratejik noktalardaki duyarlılığını Kadılar Yokuşu'ndaki bu iyileştirmede de göstereceğini bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Kadılar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İran İsrail'e saldıracak mı? İran'dan İsrail'e misilleme gelecek mi? Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title