Haberler

Ünye'de "İbiş'in Rüyası" Galası

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi ile Ünye Sanat Tiyatrosu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği "Uygulamalı Tiyatro Eğitimi" programı sonunda çıkarttıkları "İbişin Rüyası" adlı oyunun galası yapıldı.

Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi ile Ünye Sanat Tiyatrosu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği "Uygulamalı Tiyatro Eğitimi" programı sonunda çıkarttıkları "İbişin Rüyası" adlı oyunun galası yapıldı.

Anafarta İlkokulunda gerçekleştirilen gala programına Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdoğan, öğretmen ve öğrenciler katıldı. İlkokul çocuklarına yönelik olan oyunda; arkadaşlık, okumanın önemi, trafik bilgisi ve coğrafya hakkında müzikal olarak oyunu izlemeye gelen çocuklarla birlikte oynanan 30 dakikalık oyunda, kurs öğrencileri hünerlerini sergilediler.

Oyun sonunda bir konuşma yapan Ünye Mürüvvet Vidinli Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Muhammet Coşkan, "Bizler Halk Eğitim olarak talep edilen kurslarımızın çoğunu açıyoruz. Bu açtığımız kurslardan bir tanesi de tiyatro kursudur. Ünye Sanat Tiyatrosu'nun isteği ile bu kursumuzu açtık ve sonunda böyle güzel bir oyun çıktığı için kendilerini kutluyoruz" dedi.

" 'İbişin Rüyası' tüm ilkokullarda oynamalı"

Bu tiyatro oyununun tüm ilk okullarda oynanması gerektiğini belirten Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, "Güzel bir tiyatro izledik. Biz de Ünye Belediyesi olarak bu oyuna sponsor olup tüm ilk okullarda ve ana okullarında oynanmasını istiyoruz. Çocuklarımız bizim kahramanlarımızı unutmamalı ve bu oyunu izlemeli" diye konuştu.

"Bu tiyatro bizden biri"

"Oyunun konusunu ve karakterleri çok beğendim" diyen Ünye kaymakamı Ümit Hüseyin Güney ise şunları söyledi: "Bu oyunda kendi kültürümüzden olan İbiş, Hacivat ve Keloğlan karakterlerini görmek ve bunlar üzerinden çocuklara mesajlar vermek iyi düşünce. Konular iyi seçilmiş, bu karakterlerle başka konular da işlenip gelecek nesillere güzel eserler bırakabiliriz. Çünkü bu yeni yetişen nesil bu karakterleri pek bilmiyor. Ben böyle bir kurs açtıkları için ve bu güzel gençlerin başarmasında katkısı olan hocaları Kerim Aydemir'e, çalışma yerlerini veren Ünye Belediyesine ve kursu açan Halk Eğitim Merkezimize teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgelerini protokol takdim etti. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Erdoğan Tamer Uysal Ali Kemal Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title