Haberler

Ünye Belediyesi'ne Ödül

Ünye Belediyesi, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödüle layık görüldü.

Ünye Belediyesi, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda ödüle layık görüldü.

Tarihi Kentler Birliği tarafından 15 yıldır düzenlenen, 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nın ödül töreni YAPEX Restorasyon Fuarı'nda yapıldı. Yarışmada Ünye Belediyesi, Kadılar Yokuşu Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi ile Uygulama Ödülü'ne değer görüldü. Ünye Belediyesi adına ödülü Belediye Başkanı Ahmet Çamyar aldı.

Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışması'nın kazananları, ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde düzenlenen YAPEX Restorasyon Fuarı'ndaki törenle ödüllerini aldı. Her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle; tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren fuar kapsamında düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'na 47 belediye 83 proje ile katıldı. Yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri YAPEX Fuarı'ndaki Yarışma Sergisi'nde katılımcılarla paylaşıldı.

Ünye Belediyesi'ne, Kültür Yolu programında gerçekleştirmiş olduğu başarılı projeler, bütüncül bir ziyaretçi yönetimi örneği teşkil etmesi, kent kimliğinin farklı katmanlarının aynı içerik içinde başarılı biçimde değerlendirilmiş olması ve basit müdahalelerle farklılık yaratabilen bir uygulamaya imza atılması nedeniyle Kadılar Yokuşu Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi ile Uygulama Ödülü verildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ünye Belediyesi Kadılar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title