Haberler

Ünye Belediyesi Faaliyetleri

Ünye Belediyesi tarafından başlatılan Kültür Yolu Projesi kapsamında Kefeli Han'ın kamulaştırma çalışması tamamlanarak mülkiyeti Ünye Belediyesine geçti.

Ünye Belediyesi tarafından başlatılan Kültür Yolu Projesi kapsamında Kefeli Han'ın kamulaştırma çalışması tamamlanarak mülkiyeti Ünye Belediyesine geçti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, yaptığı açıklamada, Kültür Yolu Projesi'nin Kefeli Han'dan başlayarak Bakırcılar Arastası, Kadılar Yokuşu, Ünye Belediyesi Müze Evi ve Saray Hamamı'nın restorasyonu ile birlikte Yalı Kilisesi, Çamlık ve Ayanikola Kilisesi'ne kadar uzanan hat şeklinde olacağını söyledi.

Çamyar, hattın başlangıcı olan Kefeli Han'da restorasyon öncesi röle çalışması için kazı yaptıklarını söyledi.

Kefeli Han'ın 150 yılı aşkın süredir kemerleriyle ayakta duran bir taş yapı olduğunu belirten Çamyar, "Burası bazen mahzen, bazen insanların seyahat aracı olarak kullandıkları hayvanlarını bağlayıp, üst katta konakladıkları han, bazen de cam atölyesi olarak kullanılmış. Biz burada öncelikle röle çalışması için kazıyı başlattık. Burada ki toprağı kazıdıktan sonra proje çalışmamızı bitireceğiz. Bununla ilgili ekibimiz birkaç noktadan proje çalışması ile ilgili bağlantıya geçti. Büyük Cami'den itibaren bu hattı Bakırcılar Arastası ile bütünleşik bir hale getireceğiz. Tarihe damga vuran eserlerimizi yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Ünye Belediyesi Ahmet Çamyar Kadılar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title