Haberler

Ünye Aşevi Resmen Açıldı

Ordu’nun Ünye ilçesinde El Ele Derneği tarafından hayırsever vatandaşların yardımları ile hizmet veren aşevinin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Ordu'nun Ünye ilçesinde El Ele Derneği tarafından hayırsever vatandaşların yardımları ile hizmet veren aşevinin resmi açılışı gerçekleştirildi.

Ünye El Ele Derneği tarafından geçen Mayıs ayında hizmet vermeye başlayan ve günlük 100 ihtiyaç sahibine sıcak yemek ulaştırılan aşevi için açılış töreni düzenlendi. Açılışa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, El El Derneği Başkanı Adem Atik, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Dernek Başkanı Adem Atik, Ünye'de günlük 100 kişiye sıcak yemek götürdüklerini ancak sıcak yemeğe ihtiyacı olan 112 ihtiyaç sahibi daha olduğunu, bunun için hayırseverlerden destek beklediklerini belirtti. Aşevinin üst katında gençlerin kötü alışkanlıklara bulaşmaması için İnternet ve televizyonun da bulunduğu sosyal alan yer aldığını belirten Atik, "Eksiklerimiz var ama işimize engel değil" dedi.

El Ele Derneği Onursal Başkanı Hasan Basri Durak konuşmasında, derneğin faaliyetlerinde Allah rızasından başka bir niyet olmadığını belirtti.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise, "Bir sofrada gözyaşı, bir sofrada israf varsa o ülkede mutluluktan bahsetmek mümkün değildir. Onun için gözyaşı olan sofrayı yardımlaşma ile toplumsal döngümüzün hedefi noktasına ilerletmemiz gerekiyor. Kuşkusuz El Ele Derneği, gözyaşı olan yere mutluluk götürme gayreti içerisinde" ifadelerini kullandı.

"UNUTTUĞUMUZ DEĞERLERİ TEKRAR YAŞAMAMIZ GEREKİYOR"

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da yaptığı konuşmada şunları kaydetti: "Ecdadımız hayatın baki olmadığını asıl ahirete hazırlanmamız gerektiği konusunda kalıcı hayırlar yapmış, sakatlanıp göçemeyen kuşlar için vakıf kurmuştur. Evlere temizliğe giden hanımlar kıymetli bir eşyayı kırar da, maşından ödeyemez diye bile vakıf kurulmuş. Binalar yapılırken kuş sarayları yapılmıştır ki kuşlar orada yuva yapsınlar diye. Dağ başlarına çeşmeler yapılmıştır, yaptıranın adı bile yazmaz. Unuttuğumuz değerleri tekrar yaşamamız gerekiyor. Amerika'da olan ünlü Doktor Mehmet Öz, uzun yaşamanın sırrını başkalarına yardım etmek olarak tanımlıyor. Yardımlar sayesinde her türlü maddi ve manevi kazalardan korunduğumuz gibi bir de fiilen rehabilite oluyoruz. Aşevine gelip burada hizmet etmek bugün Allah için ne yaptın sorusuna da cevabımız olacaktır."

Hz. Ömer'in "Dicle kenarında bir koyunu kurt kapsa, ilah-i adaletin bunu benden soracağından korkarım" sözüyle devam eden Vali Balkanlıoğlu, "Sorumluluğumuzun bilincinde olarak Ordu'da göreve başladığımda 70 yaş ve üzeri yaşlılarımızın evine ziyaretçi gönderdik. Belirli periyotlarla giderek yaşlılarımıza iyi bakanlara teşekkür, ilgi göstermeyip hatta bakım parası alıp da bakmayanlara da müdahale ettik. Bakıma muhtaç olan ailelerimize gerekli yardımları yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Fakirin bir gün karnını doyur ertesi gün yine acıkır. Hayırların en iyisi sürekli ve düzenli olanıdır" açıklamasında bulundu. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Çamyar Adem Atik Ordu Ünye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title