Haberler

Ünüvar, Sanayicilerle Buluştu

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, ülkenin sadece devlet eliyle, kamu yatırımlarıyla değil, özel sektörün desteklenmesiyle kalkınabileceğine inanan bir iktidar olduklarını söyledi.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde sanayicilerle buluşan Ünüvar, organize sanayi bölgesinin önemini siyasete girdiği ilk gün kavradığını belirtti.

Adana'nın büyümesi, gelişmesi, kalkınması için çalışan bir siyasetçi olarak, organize sanayi bölgesinde yapılan üretimin katlanmasıyla Adana'nın mutluluğunun katlanmasının eşdeğer olduğunu düşündüğünü ifade eden Ünüvar, "Ama öte yandan, Türkiye'nin ihracat gelirinin artması, Türkiye'nin ürettiği ürünün katma değerinin yükselmesi ve kaliteli üünlerle Türkiye'nin dünyada itibarının artmasıyla da eşdeğer olduğunun farkındayım" dedi.

Adana'nın her açıdan çok fazla önemi olan, ancak çok fazla anlatamadıkları bir şehir olduğunu belirten Ünüvar, "Adana, daha fazla güzelliklerle gündeme gelmesi gerekirken; basit, küçük, kıyıda köşede kalmış hadiselerle gazetelerin ana sayfalarına veya televizyonların ana haber bültenlerine konu edilen bir şehir konumuna getirilmeye çalışılıyor" diye konuştu.

"Adana'nın bereketli toprakları" denildiği zaman hep tarımın akla geldiğini kaydeden Ünüvar, şunları söyledi:

"Bu bereketli topraklar Karacaoğlan'ı yetiştirmiş, Yılmaz Güney'i yetiştirmiş, Abidin Dino'yu yetiştirmiş, Yaşar Kemal'i yetiştirmiş, Orhan Kemal'i yetiştirmiş, Fatih Terim'i, Hasan Şaş'ı yetiştirmiş, Ferdi Tayfur'u, Murat Göğebakan'ı Barış Manço'yu yetiştirmiş. Bu isimlerle kendimizi özdeşleştirebiliriz veya özdeşleştiremeyiz, ama kabul etmeliyiz ki bu isimler bu toprakların önemli değerleri. Bu kadar önemli ve değerli topraklarda bizim de çok önemli şeyleri hayata geçirmemiz lazım. Bu doğrultuda hareket etmeliyiz."

Siyasete girdikten sonra asla "Ben sadece sağlıkçıyım, sağlık dışında bir işe bakmam" demediğini vurgulayan Ünüvar, "Geriye dönüp baktığım zaman, 8 yıllık dönemde tabi ki sağlıkla ilgili çok önemli yatırımlarımız oldu, çok önemli çabalarımız oldu. Bu çabalarımızın da hayata geçtiğini sizler biliyorsunuz. Veyahut da geçmek üzere olduğunu biliyorsunuz. Organize sanayi bölgesiyle ilgili şunu söylemem gerekir ki burada yönetim kurulu başkanının, genel sekreterlerinin ve yönetim kurulu üyelerinin ve buradaki değerli müteşebbislerin bizleri teşvik edici olduğunu da gözardı etmeden ifade ediyorum ki organize sanayi bölgesiyle ilgili zaman zaman ziyaretlerimiz, zaman zaman görüşmelerimiz, bazen de yönetim kurulunun bize ziyaretleri ve talepleri oldu. O işi kendi işim gibi gördüm. O iş zaten kendi işimizdi. Burada organize sanayi bölgesinin alanı genişleyecekse, bu sadece oradaki müteşebbisin kazanması değil, benim de kazanmam demek. Burada üretilen ürünün katma değerinin yüksek olması sadece müteşebbisi zenginleştirmiyor, benim ülkemi de zenginleştiriyor. Çünkü ben biliyorum kİ Adana Organze Sanayi Bölgesi büyüdükçe, güçlendikçe Adana güçleniyor. Adana'nın istihdam kapasitesi artıyor. Bizim iş, aş, yuva ihtiyacımızı karşılayan çok önemli bir kaynak oluyor" dedi.

Siyasetçinin görevinin, devletin imkanlarını milletin ihtiyaçları doğrultusunda kullanmak olduğunu belirten Ünüvar, şöyle devam etti:

"Ben, bana ulaşan talepleri kendi işim gibi takip ettim. Bazen neticelendirdik, bazen neticelendiremedik. Teşvik Yasası'yla ilgili Adana'nın ikinci bölgeden üçüncü bölgeye aktarılması konusunda arkadaşlarımızla yoğun bir çaba içerisine girdik. Onu halledemedik, ama daha sonra başka bir noktadan arkadaşlarımız konuyu takip etmemizi istediler, biz o noktayı hayata geçirdik. O noktayı hayata geçirdiğimiz zaman buradaki tekstil sanayicilerimizle ilgili çok önemli bir adımı da atmış olduk. Ben bundan çok mutlu oldum. Bu şehre hizmet ediyorsak, o zaman benim muhataplarım sadece beni dinlemeyi arzu eden teşkilat mensuplarım, evimde, kahvemde çay kahve içelim diyenler olmaz. Aynı zamanda bu organize sanayi bölgesindeki müteşebbislerimiz ile diğer alanlardaki müteşebbisler olacaktır. Çünkü AK Parti, ülkenin sadece devlet eliyle, kamu yatırımlarıyla kalkınamayacağının farkında olan bir parti. Bizler özel sektörü de özel müteşebbisi de kalkındırarak, onları dünyayla daha fazla entegre hale getirerek ve Türkiye'nin imkanlarını daha fazla yurt dışına açmasıyla gelişebileceğini, kalkınabileceğini düşünen bir iktidarız. O sebeple hükümetimiz pek çok alanda yeni teşvik sistemleri üzerine çalışıyor ve çalışmaya da devam edecek."

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü de, Prof. Dr. Necdet Ünüvar'ın organize sanayi bölgesine çok önemli hizmetleri olduğunun altını çizerek, "Necdet Hocam, Gümrük Müdürlüğü ile noterin organize sanayi bölgesine gelmesini sağladı. Özellikle noteri başka yere vermişlerdi, tekrar gittik, hocam Adalet Bakanlığı'yla görüşerek noterimizin de Adana Organize Sanayi Bölgemize gelmesini sağladı. Ayrıca, Adana'yla ilgili yeni Teşvik Kanunu'nda, özellikle sayın hocamızla beraber biz Teşvik Uygulama Genel Müdürlüğünü, müsteşarlığı kendisinin de tecrübesinden faydalanarak kapı kapı dolaştık. O zaman hatırlayın tekstil yatırımlarıyla alakalı tekstille alakalı ilave yatırımlarda belirli bir miktarın üzerini tamamen yasaklamışlardı. Bazı bölgelerde vardı, bazı bölgelerde yoktu. ve biz bunu sayın hocamız da hatırlar izah ettik, sayın hocamız da kavgasını yaptı. Ondan sonra o kanunun çıkmasına da kendisi vesile olmuştur. Ben kendisine katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Toplantıya; AK Parti Milletvekili Adayı Mustafa Çalışkan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sabahattin Yumuşak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri ile sanayiciler katıldı.

Ünüvar, toplantının ardından, trafo üretimi yapılan bir fabrikayı gezerek, fabrika yönetimi ve işçilerle sohbet etti.

KOZAN GEZİSİ

Organize sanayi bölgesinin ardından Kozan ilçesine geçen Ünüvar, burada da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Kozan Sulama Birliği'nde birlik yöneticilerinin sıkıntılarını dinleyen Ünüvar, daha sonra Mahalle Muhtarları Derneği ve Köy Muhtarları Derneği'ni ziyaret etti.

Ünüvar, muhtarların, siyasilerin en yakın çalışma arkadaşları olduğunu belitti. Siyasi hayatı boyunca muhtarlarla diyaloğunu hep üst düzeyde tutmaya çalıştığını kaydeden Ünüvar, Kozan'da gerçekleştirilen yatırımlardan bahsetti. Kozan'ı geleceğe taşıma noktasında önemli adımlar attıklarının altını çizen Ünüvar, "Kozan Devlet Hastanesi bitmek üzere. Kültür merkezi bitti. Adana-Kozan duble yolu bitti. Ayrıca antik kent Anavarza'yı dünya inanç turizmine kazandıracağız. Efes antik kentini dünya tanıyor, Anavarza da ikinci Efes olabilir" dedi.

Bazı işletmeleri de ziyaret eden Ünüvar, 7 Haziran seçimleri için destek istedi. Ünüvar, ayrıca, Kozanlıları 10 Mayıs'ta İstasyon Meydanı'nda yapılacak mitinge davet etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Ünüvar Ak Parti Kozan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title