Haberler

Ünüvar: "Millet Oyunun Farkında"

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, her şeye "hayır" diyenlerin, blok siyaseti yapanların ve sırtını terör örgütlerine dayayanların Türkiye’yi yönetemeyeceğini belirterek, "Milletimiz, ülkenin kalkınması, gelişmesi için samimi bir şekilde çalışan ve gayret eden AK Parti’ye 1 Kasım’da gereken desteği verecektir" dedi.

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, her şeye "hayır" diyenlerin, blok siyaseti yapanların ve sırtını terör örgütlerine dayayanların Türkiye'yi yönetemeyeceğini belirterek, "Milletimiz, ülkenin kalkınması, gelişmesi için samimi bir şekilde çalışan ve gayret eden AK Parti'ye 1 Kasım'da gereken desteği verecektir" dedi.

Ünüvar, AK Parti Aladağ İlçe Başkanlığının, mahalle temsilcileri ve muhtarların katılımıyla düzenlediği istişare toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 12 yıllık iktidarında Türkiye'de hayal bile edilemeyecek gelişmeler yaşandığını, ancak birilerinin bunu hazmedemediğini ifade etti. Sağlıktan eğitime, dış politikadan tarıma, ticaretten sanayiye, ulaşımdan toplu konuta kadar her alanda çok büyük değişimler olduğunun altını çizen Ünüvar, "Sadece Aladağ'a geldiğimiz yola bakmak bile AK Parti iktidarının bu ülkeye kazandırdıklarını görmek için yeterli. 12 yıl boyunca devam eden iktidarla ilgili birilerinin bir şey yapması gerekiyordu. Geçmişte darbe yapıyorlardı. AK Parti iktidarında da bir takım darbe girişimleri oldu. Sonra Gezi Parkı olaylarını çıkardılar. Ağaçlar kesildi diye insanların hayatına kastederek, insanların araçlarını, evlerini yakıp hayatlarını zehir etmeye kalktılar. Gezi Parkı'yla bir kalkışma hareketine giriştiler. Yetmedi, 17-25 Aralık operasyonuyla hükümeti devirmeye çalıştılar. Medyasıyla, farklı bir takım iletişim kanallarıyla hükümeti zayıflatmaya, güçsüz kılmaya, bu ülkenin idaresini, bu ülkenin iradesini yok etmeye yönelik birtakım darbe girişimleri oldu. Ama hiçbirinde başarılı olamadılar" diye konuştu.

7 Haziran seçimleri sonrasında yaşananlara da dikkat çeken AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şöyle devam etti:

"Halkımız, 'ben sana en yüksek oyu veriyorum, ama seni tek başına iktidar yapmıyorum' dedi. Halkımızın tercihi başımızın üzerine. Ancak o gün Bahçeli ne dedi? Seçim akşamı 'hükümet kurulamaz, erken seçim yapılacak, biz erken seçime hazırız' dedi. Kılıçdaroğlu, yüzde 60'lık bloktan söz etti. CHP, MHP ve HDP'nin yüzde 60'lık blok olduğunu ifade etti. Kaldı ki bu üç partinin oyu yüzde 60 yapmıyor. Ama o blok bir hafta sonra Meclis Başkanlığı seçiminde çatladı. Birisi hayır siyaseti, birisi blok siyaseti yaptı. Bloğun üçüncü partisinin eş başkanı bir hafta sonra 'biz sırtımızı PYD'ye, YPG'ye dayıyoruz' dedi. Tam bu sırada Suruç'ta memleketin dört bir yanından gelen gençlerin arasında bomba patlatıldı. 32 tane bu ülkenin genci hayatını kaybetti. Hemen ertesinde askerlerimizi, polislerimizi hunharca şehit ettiler. Bizi tam yüreğimizden vurma çabaları. Bu ülkeyi hayal edemeyeceği noktalara taşıyan iktidarı terör vasıtasıyla iktidardan uzaklaştırmaya çalıştılar. Yani taşla, sopayla, yürüyüşle, eylemle, insanların huzurunu kaçırmakla ve askerimizi, polisimizi şehit etmekle, insanlarımızı katletmekle bizleri iktidardan uzaklaştırma çabası içerisine girdiler. En son Ankara'daki terör saldırısıyla tam 97 vatandaşımızı öldürdüler. Bunlarla yapmak istedikleri şey açık. 'Biz bu ülkenin önünü kesmek istiyoruz' diyorlar."

HDP'nin Ankara'daki terör saldırısından bir gün sonra bombanın patlatıldığı alanda yaptığı mitinge de tepki gösteren Ünüvar, "97 vatandaşımızın hayatını kaybettiği alanda birileri miting yapıyor, eline mikrofonu alıyor, 'bunun hesabını 1 Kasım'da soracağız' diyor. Olayı bir oy vesilesi haline getiriyor. 1 Kasım'da alacağı oyun peşinde. Millet de oyunun farkında. Millet, 1 Kasım'da 'bizler oynanan oyunun farkındayız' diyecek. Aynı şekilde birbirlerine kahkaha atmasına vesile olacak espriler yapıyorlar. Bir gün önce bütün Türkiye'nin ağladığı bir ortamda onlar maalesef kahkaha atıyorlar. Milletimiz bunun farkında" diye konuştu.

Seçimlerin, milletin farkındalığını en fazla hissettireceği dönemler olduğunun altını çizen Ünüvar, şunları söyledi:

"1 Kasım'da inşallah milletimiz, bu ülkenin kalkınması, gelişmesi için samimi bir şekilde çalışan ve gayret eden insanlara destek verecektir. Ben AK Parti'nin, bu milletin kalkınması, daha müreffeh olması, daha huzur içinde yaşaması için çalıştığına inanıyorum, millet de inanıyor. 1 Kasım seçimleri, bu anlamda tarihi bir seçimdir. Şüphesiz bu millet, bütün bunları hesaba katarak sandığa gidecektir. Şunu unutmayın ki; sizin oylarınızla iktidara gelen ve bu millet için güzel şeyler yapan insanları sandıkta yenemeyenler, bomba patlatarak, roket atarak, askerimizi, polisimizi şehit ederek, insanımızı katlederek bizi iktidardan uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Ama artık devir değişti. Artık halkımız sesini daha yüksek bir şekilde çıkarıyor."

Toplantıya katılanlara, "Siz, bu ülkeyi bizden daha iyi yönetecek birini görebiliyor musunuz?" diye soran Ünüvar, "Ben göremiyorum. Her şeye 'hayır' diyen birisi bu ülkeyi yönetebilir mi? Blok siyaseti yaparak ülkeyi yönetmek isteyenlerle bu ülke yönetilebilir mi? Hayır. Siz madeninizi, ormanınızı, yolunuzu, okuldaki çocuğunuzu, hastanedeki hastanızı onlara emanet edebilir misiniz? Hayır. Çünkü bu partiler bu ülkeyi yönetmek için maalesef ne zihnen, ne kadro olarak hazır değiller.. Bunu sadece bir oy, bir partinin iktidara gelip gelmemesi şeklinde değerlendirmemeliyiz. Olaya daha geniş açıdan bakmalıyız. Türkiye güçlü olursa; Gazze'deki, Afganistan'daki, Suriye'deki, Irak'taki, Bosna'daki, Kosova'daki mağdurların, mazlumların sesi olur. Onun için perde arkasındaki oyunun farkına varalım. Bu sadece bir siyaset meselesi değil. Parti meselesi de değil. Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması meselesi" şeklinde konuştu.

ALADAĞ DEVLET HASTANESİ İNŞAATI

Bir hayırsever tarafından yapımına başlanan Aladağ Devlet Hastanesi'yle ilgili de konuşan Ünüvar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"20 yataklı bir entegre hastane yapalım dedik. Bir hayırseverimiz de bunu üstlendi. 'Biz de memnuniyetle' dedik. Hastanenin yeriyle ilgili sorunu çözdük. Çalışma başladı, ancak maalesef istediğimiz seviyede gitmiyor. Bu şekilde devam edemez. Bizim artık buna bir karar vermemiz lazım. Hayırseverimiz 'ben bu işi yaptıramıyorum' derse, devletimiz başka imkanlara bakabilir. Yaptıramayabilir de. Allah razı olsun, temel atmada katkıları, destekleri oldu. Ama artık bu şekilde devam edemez. Bu artık Aladağ'ın meselesi olmaktan çıktı, Necdet Ünüvar'ın meselesi oldu."

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, toplantının ardından, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik ve AK Parti İlçe Başkanı Adem Yılmaz'la birlikte, Kaymakam Ahmet Ziya Filizler'i ziyaret etti. Filizler'den ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Ünüvar, Kaymakamlık'taki birimleri tek tek gezerek personelle selamlaştı. Ünüvar, daha sonra ilçedeki Toplum Sağlığı Merkezi ile Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Ünüvar Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title