Haberler

Ünüvar: "Halkın, Türkiye'nin Geleceğine Olan Güveni Tam"

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, otomobil ve hafif ticari araç satışlarının, 2015 yılının ilk 4 ayında tüm zamanların rekorunu kırdığına dikkat çekerek, bunun, halkın Türkiye’nin geleceğine olan güvenini gösterdiğini söyledi.

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, otomobil ve hafif ticari araç satışlarının, 2015 yılının ilk 4 ayında tüm zamanların rekorunu kırdığına dikkat çekerek, bunun, halkın Türkiye'nin geleceğine olan güvenini gösterdiğini söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında Ceyhan ilçesinde sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden Ünüvar, Ceyhan Ulaşım Hizmetleri Esnaf Odası'nda yaptığı açıklamada, Nisan ayında otomobil ve hafif ticari araç satışlarının 91 bin 602 adetle aylık bazda rekor kırdığını belirtti. 2015'in ilk 4 ayında ise satışların 264 bin 850 adede ulaştığına işaret eden Ünüvar, "Bu tüm zamanların en iyi performansının sergilendiği 2011 yılının ilk 4 ayındaki performansı bile sollamış. Yani esasında halkın Türkiye ekonomisine güvenini gösteriyor. Halk geleceğe yönelik birşey yapıyorsa, yatırım yapıyorsa, ev alıyorsa, otomobil alıyorsa, harcama yapıyorsa bu aslında ülkenin geleceğine olan güvenini de gösteriyor" dedi.

Otomobil satışlarındaki artışın, ülkenin geleceğinin ne kadar parlak olduğunun da önemli bir göstergesi olduğunu kaydeden Ünüvar, "Bu veriler, halkın, bu ülkenin geleceğine çok ciddi yatırım yaptığını gösteriyor. İnşallah 7 Haziran seçimlerinde de ülkenin bir maceraya izin vermeyeceğini gösteriyor. Macera olsa insanlar yatırım yapmazlar. Paralarını bir köşede tutarlar. İnsanlar harcıyorlarsa ülkenin geleceğine olan güvenden dolayı harcıyorlar" diye konuştu.

"KRİZE EN DAYANIKLI ÜLKELER, SANAYİSİ GÜÇLÜ OLAN ÜLKELERDİR"

Ünüvar, Ceyhan Ticaret Odası'nda yaptığı açıklamada da, hükümet olarak ticareti, sanayiyi, üretimi ve istihdamı çok önemsediklerini belirtti.

"Biz bir tane bile bireye iş temin eden, AŞ temin eden herkesin elinden öpüyoruz, peşinden koşuyoruz" diyen Ünüvar, "AK Parti, 13 yıl boyunca pek çok alanda olduğu gibi sanayide de çok ciddi gelişmeler sağladı. AK Parti olarak biz küresel krizlere karşı en dayanıklı ülkelerin, sanayisi en güçlü olan ülkeler olduğuna inanıyoruz. Onun için biz sanayiyi sürekli destekliyoruz. Ar-Ge'yi destekliyoruz, inovasyonu destekliyoruz" şeklinde konuştu.

Bugün Türkiye'nin tekstilde, otomotivde ve pek çok alanda dünyanın en önemli ülkeleri arasında yer aldığına dikkat çeken Ünüvar, şunları söyledi:

"Biz ne kadar katma değeri yüksek ürün üretirsek, ülke sanayisi o kadar güçlü olur. Sanayisi güçlü olan ülkeler de küresel krizlere en dayanıklı ülke olur. Bu ülke 1994'te bir kriz yaşadı, uzun süre belini doğrultamadı, 2001'de bir kriz yaşadı, uzun süre belini doğrultamadı. 2008'de dünyada bir küresel kriz yaşandı, ama Türkiye ekonomisi ayakta kaldı. Türkiye'nin küresel ekonomik krizden kaynaklanan durumlarda güçlü durmasının, makro ekonomik dengeleri bozmamasının altında güçlü sanayisi yatıyor."

Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi'yle ilgili pek çok adım atıldığını, ancak bazı hususların çözülmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "OSB'lerin, sanayinin gelişmesinde ciddi rolünün olduğunu biliyoruz. Son 13 yılda OSB'lerde 685 bin kişi istihdam edilmiş. 150 kadar OSB projesinin 90 tanesi hayata geçirilmiş. 60 tane bekleyen var. Bekleyenlerden birisi de Ceyhan Organize Sanayi Bölgesi'dir. Biz bunların da bitmesini ve 685 bin istihdamın 1.5 milyon istihdama erişmesini sağlamak istiyoruz. 1.5 milyon istihdama erişildiğinde, Türkiye'de işsizlikle ilgili çok önemli bir adım daha atılmış olacak" dedi.

"YEDİGÖZE BARAJI'YLA İKİNCİ ÇUKUROVA DOĞACAK"

Ceyhan Ticaret Borsası'nı da ziyaret eden Ünüvar, iki dönemdir Adana'daki oda ve borsaların her türlü problemiyle kendi problemi gibi ilgilendiğini, ilgilenmeye de devam edeceğini belirterek, "Ben Ceyhan'ın tarımsal potansiyelinin ve Ticaret Borsası'nın öneminin farkındayım. Biz inşallah bu şehri geliştirmek, kalkındırmak istiyoruz. Adana'nın her alanda ilk 3-4 şehir arasında sayılabilecek durumda olduğunun farkındayım" diye konuştu.

Bölge tarımına önemli katkılar sağlayacak Yedigöze Barajı'yla ilgili birkaç gün önce yapılan ihaleye dikkat çeken Ünüvar, şöyle devam etti:

"Yedigöze, Türkiye'nin çok önemli barajlarından birisi ve İmamoğlu'nda yapılan bir baraj. O barajın tarımsal sulamayla ilgili bir merhalesi vardı. O merhaleyle ilgili 5 Mayıs'ta bir ihale yapıldı. 18 bin hektarlık alanın sulanmasıyla ilgili bir ihale yapıldı. İnşallah ihale süreci bittikten sonra önümüzdeki 3-5 yıl içinde 18 bin hektarlık bir alan tarıma açılacak. Bu müthiş birşey. Gerçekten çok verimli ürünlerin çıktığı, ikinci bir Çukurova'nın doğuşuna şahit olacağız. İmamoğlu, Kozan, Ceyhan bundan çok istifade edecek. İş yükünüz biraz artacak, ama tatlı bir iş yükü. İnşallah Yedigöze Barajı'ın tarımsal sulamasıyla ilgili husus bittiği zaman bambaşka bir İmamoğlu Kozan Ceyhan ovası göreceğiz."

CHP VE MHP'Lİ ADAYLARA TEPKİ

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar konuşurken, "Size sıcak bir olay anlatacağım" diyerek söze giren Ceyhan Ticaret Borsası 2. Başkanı Ferruh Arslan, "Dün CHP milletvekilleri Ceyhan Ticaret Borsası'na, Ceyhan Ticaret Odası'na gelemezlermiş, programları çok yoğunmuş, onun için bizi Adana Ticaret Odası'na çağırdılar. Biz de gitmedik. Bu ne demektir? Biz Ceyhan'ı önemsemiyoruz, Ceyhan bizim ayağımıza gelsin demektir. İkincisi bugün de MHP milletvekilleri bizi Adana Ticaret Borsası'na çağırdılar. Ceyhan bugün 62 vilayetten büyük, bölgenin de en büyük borsası. Siz bizi buraya gelip ziyaret etme nezaketinde bulunmuyorsanız, Ceyhan'ı hiç sayıyorsanız, Ceyhan'ı köy zannediyorsanız, biz de sizi hiç zannederiz. Ben size Borsa 2. Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Ceyhan'ı önemsediğiniz için, Ceyhan'ı dikkate aldığınız için. İnşallah Ceyhan halkı Ceyhan'ı dikkate almayanlardan hesap soracaktır" dedi.

Bunun üzerine Ünüvar, AK Parti olarak Ceyhan'ı ve Ceyhan Ticaret Borsası'nı çok önemsediklerini, Ceyhanlı'nın menfaatine istenen her talebi talimat saydıklarını ifade etti.

Ceyhan Sulama Birliği, Esnaf Kefalet Kooperatifi ve bazı esnafları da ziyaret eden Ünüvar'a, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Ulu ve bazı partililer de eşlik etti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necdet Ünüvar Türkiye Ceyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title