Haberler

Unutulmaya Yüz Tutmuş Oyunlar Müzede Çocuklara Öğretiliyor

Mardin’de unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları müzede yeniden gün yüzüne çıkıyor.

Mardin'de unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları müzede yeniden gün yüzüne çıkıyor.

Mardin Müzesi ve Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü'nün işbirliği ile geleneksel çocuk oyunlarından topaç, birdirbir, ip çekmece, ip atlama, beştaş (kıt kıt), bezirganbaşı, saklambaç, bilye, körebe, çelik-çomak, çuval yarışı, aşık atma, uzuneşek gibi oyunlar çocuklara yeniden öğretiliyor. Müze yetkilileri, Mardin Müze Müdürlüğünün müze eğitim etkinlikleri kapsamında geleneksel çocuk oyunlarının unutulmaması amacıyla projelendirdiğini ifade edildi.

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğünün boya desteği ile katkı sunduğu projede Müze Müdürlüğü ve Her Yerde Sanat Derneği ressamlarının iş birliğiyle çocukların katılımı ile Yenişehir TEDAŞ Parkı'nda yürütülen duvar boyama etkinliğinde duvar resimleri tamamlandığını belirten Müze yetkilileri, "Eskiden sokaklarda koşup zıplayan çocukların yerine artık evlerinde saatlerce bilgisayar başında ya da ellerinde tabletlerle oturup beden gücü harcamadan oyun oynayan çocuklar görüyoruz. Eğitimciler sürekli, eskiden sokakta oynanan ve artık 'geleneksel' olarak tanımlanan oyunların, çocukların eğitimi ve kişiliği üzerindeki olumlu etkilerini söyleyerek çocukların sosyalleşmesinde, arkadaş edinmesinde, topluma karışmasında, önemine vurgu yapıyorlar" dedi. - MARDİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mardin Müzesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title