Haberler

Unutulmaya Yüz Tutan El Sanatlarına Kadınlar İlgi Gösterdi

Erzincan'da açılan bakır işlemeciliği, sepet örme ve dekoratif tablo işlemeciliği branşlarına kadınlar büyük ilgi gösterdi.

Erzincan'da açılan bakır işlemeciliği, sepet örme ve dekoratif tablo işlemeciliği branşlarına kadınlar büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 100 kursiyerden 90'ını oluşturan kadınlar, unutulmaya yüz tutan el becerileri sanatlarını öğrenecek hem de aile ekonomisine katkı sağlayacak.

Erzincan Belediyesi ve Türkiye İş Kurumu aracılığı ile bakır işlemeciliği, sepet örme ve dekoratif tablo işlemeciliği kursları açıldı. Kurslara çoğunluğu ev kadınlarından oluşan yaklaşık 100 kursiyer katıldı. Ağustos ayında başlayan ve Kasım'da sona erecek kurslara katılanlar unutulmaya yüz tutan el sanatlarını öğrenecek, hem de öğrendiklerini hayata geçirerek aile ekonomisine katkı sağlayacak. Kursiyerlere İş Kurumu tarafından günlük 20 lirada ücret ödenirken, yaşları 18-50 arasında değişen kursiyerlere kurs bitiminde sertifika verilecek.

Genellikle erkeklerin yaptığı ve unutulmaya yüz tutan bakır sanatlarında, kadınlar yaptıkları ile göz doldurdu. Atölyeleri gezen ve kursiyerleri ziyaret eden Belediye Başkanı Ak Partili Cemalettin Başsoy da bakır tabakları bir süre işlemeye çalıştı. Başkan Başsoy, kursiyerlerin önce başvurularını aldıklarını ve daha sonra atölyeleri oluşturduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Her kursiyere, günlük ücret ödeniyor ve sağlık sigortaları yapılıyor. Yaklaşık 3 ay gibi bir sürede kursu bitirmiş olacak. Yapılan başvurular içerisinde özellikle ev hanımlarını tercih ettik. Çünkü evde boş vakitlerini değerlendiremiyorlardı. Burada hem bir meslek, hem de sanat öğrenecekler. Kursun ardından kendi evlerini atölyeye çevirecekler ve ekonomik olarak da ailelerine katkıda bulunmuş olacaklar."

Kurs sayesinde, 'Balık yemeyi değil, tutmayı öğrendiklerini' vurgulayan kursiyerler, "Artık tüketen değil üreten biri olmaktan dolayı çok mutluyuz. Şimdi yıllarca evde boş geçen vakitlerimize üzülüyoruz. Şimdi gnlerimiz dolu dolu geçiyor. Para kazanmaya başlayınca aile ekonomisine katkı sağlayacağız" dedi. - Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzincan Belediyesi Cemalettin Başsoy Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title