Haberler

Ünlülerin Uyuşturucu Davasında 5 Sanık Tahliye Oldu

Güncelleme:

Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak ve Engin Günaydın'ın da aralarında bulunduğu 53 kişinin yargılandığı uyuşturucu davasında 5 tutuklu sanığın tahliyesine karar verildi.

Oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak ve Engin Günaydın'ın da aralarında bulunduğu 53 kişinin yargılandığı uyuşturucu davasının 5. duruşmasında mahkeme, 5 tutuklu sanığın tahliyesine karar verirken, dosyayı esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısına gönderdi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden duruşmaya tutuklu yargılanan 7 sanık ile aralarında oyuncu Hakan Yılmaz'ın da bulunduğu 10 tutuksuz sanık katıldı.

BAŞKOMİSER TANIK OLARAK DİNLENDİ

Duruşmada ilk olarak tanıklar dinlendi. Operasyonu yapan büronun amiri Başkomiser Harun Sever de telekonferans yöntemiyle ifade verdi. Birkaç torbacı grup tespit ettiklerini belirten Sever, torbacı gruplardan birinin Hakan Yılmaz'ın şoförü Ahmet Sağlam olduğunu söyledi. Ahmet Sağlam'ın gün içinde düzenli olarak uyuşturucuyu ünlülere temin ettiğini anlatan Sever, "Ahmet Sağlam gün içinde düzenli olarak uyuşturucu dağıtımı yapıyordu. Hakan Yılmaz'ın arabasını kullandığını özellikle söylüyordu. Bu kendisine bir güven veriyordu. Hakan Yılmaz'ın Ahmet'in faaliyetlerinden haberdar olduğunu zannediyorum" dedi.


"18 SAAT ÇALIŞIYORUZ"

Oyuncu Hakan Yılmaz ise, "Bıraksanız sabaha kadar konuşurum ama özet yapacağım. Ben sadece bir oyuncuyum. Ahmet'in beni bıraktıktan sonra ne yaptığını bilmem mümkün değildir. Sabah 07.00'da Ahmet beni sete bırakır. Gece yarısı 02.00'da tekrar eve bırakır. Bazen bu saat 04.00'ı bulur. 18 saat çalışıyoruz. Bu arada Ahmet'i ne yaptığını benim bilmem mümkün değildir. Sette asla kimse uyuşturucu içemez, isteyemez. Biz ezber yapıyoruz. Uyuşturucu içen ezber yapamaz. Ben haftada 120 sayfa ezber yapıyorum" diye konuştu.


5 SANIĞA TAHLİYE

Savcı Ümit Özkan tutuklu 7 sanığın bu hallerinin devamına karar verilmesine, mütalaasını hazırlaması için de dosyanın kendisine verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Cemil Zirek, Mustafa Çardak, Murat Yaşar, Zeki Yalçın ve Burhan Albayrak'ın üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti ve delil durumunu dikkate alarak tahliyelerine hükmetti. Tutuklu diğer iki sanık Ahmet Çardak ve Ahmet Sağlam'ın ise kuvvetli suç şüphesi ve delil durumunu dikkate alarak bu hallerinin devamına hükmetti.

SÖZ SAVCIDA

Heyet ayrıca, dosyanın esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderilmesine karar vererek duruşmayı 11 Şubat'a erteledi.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü tarafından 6 Ağustos 2013 tarihinde operasyon düzenlenmiş, gözaltına alınan aralarında oyuncular Engin Günaydın, Kenan İmirzalıoğlu, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de bulunduğu 53 kişi hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak" suçlarından 203 sayfalık iddianame hazırlanmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Uysal tarafından hazırlanan iddianamede, şarkıcılar Mehmet Erdem, Koray Candemir, Barış Güney ve Cihan Güçlü, yönetmenler Uluç Bayraktar ve Mehmet Can Karcı ile oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Ersin Korkut, Gökçe Özyol, Murat Yıldırım, Eray Özbal, Cemil Büyükdöğerli, Duygu Yetiş, Kağan Razgırat, Onur Buldu, Şahin Irmak, Murat Eken, Erdem Baş'ın da aralarında bulunduğu 32 şüphelinin, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 6 ile 17 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

OYUNCU YILMAZ'IN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Oyuncu Hakan Yılmaz'ın da, "çıkar amaçlı suç örgütüne yardım etmek" suçundan 1 ile 3 yıl, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan 5 ile 15 ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından da 1 ile 2 yıl olmak üzere toplam 7 ile 20 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyor. Diğer şüphelilerin de "suç örgütü üyesi olmak", "uyuşturucu madde ticareti yapmak", "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak", "örgüt faaliyeti içinde uyuşturucu madde ticareti yapmak", "örgüt faaliyeti içinde kokain ticareti yapmak" 8 yıl ile 35 yıl arasında değişen oranlarda hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kenan İmirzalıoğlu Engin Günaydın Hakan Yılmaz Sarp Apak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait?
500

Yorumlar (25)

SAMSUNLU:

ŞU YÜZLERE BAKSANA. BUNLAR BİRDE GENÇLİĞE ÖRNEK OLACAK. . ÜSTELİK SIRITIYOR. . ŞU YÜZE !!!!!!!

18
4
yanıtYanıtla
gerçek Mobil-ANDROID:

bende Kenan Imirzalıoğlu'u adam gibi adam zannederdim.Vah vah...

13
4
yanıtYanıtla
son nokta:

oh sanatcıysan ver parayı kurtul hiç bir şey olmamış gibi pişkin pişkin sırıt yola son gaz devam !!!

14
1
yanıtYanıtla
sude:

Kenan Imirzalioglundan hic beklemezdim

13
1
yanıtYanıtla
ünnlüler:

yasalar garibe işler

12
1
yanıtYanıtla
tv çıkmayın keşler:

tv çıkmalarını reklam yapmaları yasaklayın. . bunlar gençere çocuklara çok kötü örnek oldular. . tamam ceza almazlar paraları çok ama tvde çıkmamalılar

6
3
yanıtYanıtla
hhhh:

Uyuşturucu kullan ve temin edenler ülkeden ihraç edilsin, bizler evlatlarımızı sokakta bulmadık. Bide bu insanlar sanatçıymış, topluma mal olmuşlarmış, onlar örnek alacak toplum olmayalım.

9
0
yanıtYanıtla
Manyak Veli:

imirzalioglu nun kanini incelesinler. . . . . . . . . . kokain arasinlar, ne mal oldugunu anlatin türkiyeye.

6
1
yanıtYanıtla
laz53Mobil-ANDROID:

bu ülkede herkez kendi kafasını yaşar sizene bakın dalganiza izlemezsiniz olur biter yahu sıkıntı yapmayın bukadar

1
6
yanıtYanıtla
memoMobil-ANDROID:

örnek alma

6
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title