Haberler

Ünlülerin Uyuşturucu Davası

Oyuncu Gizem Karaca, uyuşturucu kullandığını ancak hiç kimseye temin etmediğini söyledi

Oyuncu Çağatay Ulusoy ve şarkıcı Cenk Eren'in de aralarında bulunduğu 33 sanıkla birlikte yargılanan oyuncu Gizem Karaca, uyuşturucu kullandığını ancak hiç kimseye temin etmediğini söyledi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkmesindeki duruşmada, uyuşturucu madde temin ettiği iddiasıyla 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Gizem Karaca da ifade verdi.

Karaca, uyuşturucu kullandığını ancak uyuşturucu temin etme suçunu kabul etmediğini söyledi.

Sanıklardan Ergun Taş, Çağatay Ulusoy ve Yusuf Hasan Akgün ile uyuşturucu kullandıklarını anlatan Karaca, emniyetteki ifadesinin kısmen, savcılık ifadesinin ise tamamen doğru olduğunu kaydetti.

Karaca, evinde yalnız başına esrar içtiğini, ara sıra sanıklardan Çağatay Ulusoy ile başka arkadaşlarının evinde esrar kullandıklarını ifade etti.

Mahkeme heyetinin soruları üzerine Karaca,  şunları söyledi:

"Arkadaşlarımla Maslak'ta otururken Ergun Taş'ı kahve içmeye davet ettim. Esrar içmek istediğimi söyleyince Taş da istediğini söyledi. Ben de Ümit Yaşar İnanç'ı aradım. Bulup bulamayacağıyla ilgili bir bakacağını söyledi. İnanç bulamayınca Ergun Taş, Mustafa Kabaoğur'dan bulabileceğini söyledi. O sırada İnanç geldi. Daha sonra ayrıldık, eve geçtim. İnanç daha sonra 'Uyuşturucu geldiğinde ben de alabilir miyim?' dedi. Ben de geç gelebileceğini söyledim. İnanç beni aramadan önce Ergun Taş, bir sigara kadar esrar getirdi. İnanç'a esrarın geldiğini söyledim. Bunun üzerine İnanç geldi ancak az olduğu için almadı."

Ergun Taş'a verdiği borç paraya ilişkin soru üzerine de Karaca,  "Ben 300 TL'yi ona doğalgaz borcunu ödemesi için verdim, uyuşturucu için değil" dedi.

"Çağatay'a jest olsun diye sardım"

Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'nin, 'Sarma sigara içiyor musun?" diye sorduğu Karaca, sarma sigara içmediğini, normal sigara kullandığını söyledi. Bunun üzerine Ekinci,  "Çağatay'la telefon görüşmende '3-4 tane minnacık sardım' diye söylüyorsun. İçmiyorsun ne sarıyorsun? İçmiyorsan sarma kağıdı ve tütün ne arıyor? Sardığın sigara mı, esrar mı?" diye sordu. Karaca da "Sardığım sigaradır. Çağatay'a jest olsun diye sardım hem de sarmayı öğrenmek istedim. Çağatay bize sık sık geldiği için evde sarma kağıdı ve tütün bulunuyordu" yanıtını verdi.

Evinde bulunan metal eşyayla ilgili soru üzerine de Karaca, söz konusu eşyanın bir sarımsak öğütme makinesi olduğunu söyledi.

Duruşma, sanık avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Çağatay Ulusoy Gizem Karaca Cenk Eren İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title