Haberler

Ünlülerin "Taş Bebek" Halleri

Adana Olgunlaşma Enstitüsünde, aralarında Yaşar Kemal, Fatih Terim, Sakıp Sabancı, Yılmaz Güney gibi şehrin tanınmış kişilerinin taş bebek ve kitre bebek figürleri sergileniyor Enstitü Müdürü Kalın: "Hemşehrilerimize minnet ve onların hatırlanması duygusuyla yaptığımız çalışmaları beğeniye.

Adana Olgunlaşma Enstitüsünde sergilenen Yaşar Kemal, Fatih Terim, Sakıp Sabancı, Yılmaz Güney gibi şehrin tanınmış kişilerinin de aralarında bulunduğu taş bebek ve kitre bebek figürleri dikkati çekiyor.

İsimleri Adana ile anılan sağ veya vefat etmiş ünlülerin meslekleri, kendileriyle özdeşleşmiş davranış şekilleri gözetilerek yapılmış figürler, enstitünün en güzel eserlerinin yer aldığı sergi ve müze salonunda beğeniye sunuluyor.

Türk edebiyatının büyük kalemlerinden Yaşar Kemal'den, Türk sinemasına damga vuran aktörler Yılmaz Güney ve Şener Şen'e, arabesk müziğin eskimeyen sesi Ferdi Tayfur'dan, spor dünyasından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve ünlü futbolcu Hasan Şaş'ın yanı sıra iş dünyasının renkli simalarından Sakıp Sabancı, siyaset dünyasından Kasım Gülek'in hatıralarının canlandırıldığı taş bebek ve kitre bebek figürleri ziyaretçilerin en çok beğendiği eserler arasında.

Enstitü Müdürü İkbal Kalın, AA muhabirine, olgunlaşma enstitülerinin hayat boyu öğrenmeyi öngören eğitim kurumları olarak geleneksel el sanatlarının araştırılıp, yaşatıldığı yerler olduğunu söyledi.

Enstitülerinin 10 dalda çalışma yürüten kalite belgeli, marka tescilli ve 5 patenti olduğunu anlatan Kalın, farklı bir çalışmaya imza atarak alanlarında ünlü, başarılı meşhur Adanalıları bir nevi ölümsüzleştirmek, anılarını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için taş bebek ve kitre bebeklerini yapıp sergilediklerini kaydetti.

Proje ortaya çıktığında ekip olarak çok heyecanlandıklarını, belirledikleri kişilerin çocukluklarına kadar araştırıp kimlik ve kişilikleri hakkında incelemeler yapıp eserlerine yansıtmaya çalıştıklarını anlatan Kalın, şunları söyledi:

"Adana'nın meşhurlarına vefa göstermek, onları anmak ve daha sonra anılmalarını sağlamak, ölmüşlerine dua göndermek adına onların taş ve kitre bebeklerini yaptık. Bu da çok ilgi çeken ve beğenilen bir çalışma oldu. Adana'nın edebiyat, sanat, spor, iş dünyasından uluslararası başarı kazanmış hemşehrileri var. Bunları yaşatmak, müzemizde yer vermek bizim için çok büyük mutluluk ve onur oldu. Adana'nın meşhurları gerçekten hak ederek oralara gelmişler Türkiye ve Adana'yı çok güzel temsil etmişler."

Kalın, vatandaşları müze ve sergi salonunu gezmeye davet ederek, "Vatandaşlarımız, onların taş bebek ve kitre bebek figürlerini gördükleri zaman onları görmüş gibi olacaklar. Dahası yüzlerinde gülücükler oluşacak. Herkesi bekliyoruz" diye konuştu. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Fatih Terim Yaşar Kemal Bebek Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title