Haberler

Ünlülerin Sesiyle Martı Dile Geldi

Güncelleme:

Beylikdüzü Belediyesi, Engelliler Haftası nedeniyle birçok etkinliği hayata geçiriyor.

Son olarak; geçen yıl 2 hafta süren Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü, anlamlı bir etkinlik düzenlemiş olan Beylikdüzü Belediyesi ; Sunay Akın, Nilgün Belgün gibi ünlü konukların okuduğu "Martı" kitabını görme engelliler için CD haline getirerek, üniversite ve STK'lar dahil tam 625 kuruma gönderdi.
Beylikdüzü Belediyesi'nin eşi benzeri görülmemiş bir etkinliği, sosyal sorumluluk anlayışıyla amacına ulaştı. 2014 yılının Eylül ayında gerçekleşen ve 2 hafta boyunca tüm Türkiye'ye barış ve sevgi mesajı yayan "Beylikdüzü Barış ve Sevgi Buluşmaları" içinde barındırdığı önemli günleriyle de ayrı bir mana içinde yaşandı. Öyle ki 8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü'nde Beylikdüzü'nde ünlü sanatçılar görme engelli vatandaşlara armağan edeceği harika bir hediye için bir araya geldi.

Ünlü Sanatçılardan Destek

8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü'nde görme engelliler için kitap okuma etkinliği düzenleyen Beylikdüzü Belediyesi'nin ünlü konuk sanatçıları Sunay Akın, Nilgün Belgün, Ahu Özyurt, Sayım Çınar, Defne Yalnız, Korhan Abay ve iletişimci Necati Özkan, Richard Bach'ın kaleme aldığı "Martı Jonathan Livingston" adlı kitaptan sahnede bölümler okudu. CHP Trabzon Milletvekili Mehmet Volkan Canalioğlu Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başkan Danışmanı Erhan Bayladı da okuduğu kısımlarla etkinliğe destek verdi.

Projenin en anlamlı tarafı ise bu aşamadan sonra başladı. Okuma seslerinin kayıt altına alınarak görme engelli vatandaşlara özel olarak hazırlanan Martı kitabının CD'leri; görme engellilere hizmet veren üniversite kütüphaneleri, Altı Nokta Körler Derneği ve şubeleri, STK'lar, üniversitelerin engellilerle ilgili birimleri, kütüphaneler olmak üzere 625 yere gönderildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Engelliler Haftası Sunay Akın Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title