Haberler

Ünlülere Yönelik Uyuşturucu Davası

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 tutuksuz sanık hakkında uygulanan yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına hükmetti Tanık olarak dinlenilebilmesi için daha önce zorla getirilmesi kararı çıkarılan oyuncu Cemal Hünal hakkında yeniden zorla getirilme kararı çıkartan heyet, dava dosyasının, esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcısına gönderilmesini kararlaştırdı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, ünlü isimlerin yargılandığı uyuşturucu davasında, oyuncular Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'nın da aralarında bulunduğu 12 tutuksuz sanık hakkında uygulanan yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına hükmetti.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanıklar Şeref Deniz, Necati Fidan, Emrah Akman, Erol Tutsak, Ferdi Özer, Murat Özgener, Cihan Şenyüz, Cengiz Esmer, Faruk Polat, Neşat Çalıkoparan ve Feruz Tuncel, tahliyelerini talep etti.

Sanıklar Ferhat Yavuz, Hüseyin Orçun Benli, Kaan Turgut, Özgür Sanlav ve Niyazi Canbaz da haklarında çıkarılan yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasını istedi.

Cenk Eren'in avukatı Şeyda Yıldırım, müvekkiliyle ilgili daha önce alınan Adli Tıp Kurumu raporunu kabul etmediğini belirterek, mahkemece yeniden bir rapor alınmasına karar verilmesini talep etti.

Çağatay Ulusoy ve Gizem Karaca'nın avukatları da müvekkillerinin duruşmalara gelme zorunluluğunun kaldırılması talebinde bulundu.

Boronkay'ın avukatı, yakalama emrinin kaldırılmasını istedi

Davanın firari sanıklarından menajer Ayşe Selin Boronkay'ın avukatı Yağız Ali Dağlı, kokain kullandığı iddia edilen müvekkiliyle ilgili herhangi bir delil sunulamadığını ve dosyaya konulan telefon görüşmelerinin hukuki dayanağı olmayan yoruma dayalı deliller olduğunu öne sürdü.

Dağlı, "Müvekkilim açısından özellikle tutuklama amacıyla yakalama çıkarılması için yeterli hukuki şartlar bulunmamaktadır. Aynı zamanda rahatsızlığının bulunduğunu daha önce de mahkemenize sunmuştuk. Müvekkilimizi mahkemede hazır edeceğimiz hususu da göz önüne alınarak hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Taleplerle ilgili görüşü sorulan Savcı Yılmaz Kıstı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini isterken, adli kontrol tedbirlerinin kaldırılması talepleriyle ilgili takdir hakkının mahkemede olduğunu ifade etti.

Cemal Hünal hakkında yeniden zorla getirilme kararı

Davaya ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, daha önce tanık olarak dinlenilmesine karar verilen ve zorla getirilme kararı çıkarılan oyuncu Cemal Hünal hakkında, bu duruşmaya da gelmediği için yeniden zorla getirilme kararı çıkardı.

Bugünkü duruşmaya katılan firari sanıklardan Kadir Çalıkoparan hakkındaki yakalama emrinin kaldırılarak, kaçma şüphesinin varlığı, isnat edilen suçun sevk maddelerinin alt ve üst sınırları, kuvvetli suç şüphesini gösteren olgu kriterinin bulunması ve delilleri karartma ihtimalinin olması gerekçeleriyle tutuklanmasına hükmeden heyet, dava dosyasının, esas hakkında mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcısı Yılmaz Kıstı'ya sunulmasına karar verdi.

Firari sanıklar Aydın Sarıoğlu, Mehmet Akgün, Şehnaz Çalıkoparan, Mehmet Çakır, Ayşe Selin Boronkoy ve Onur Tezer hakkında çıkarılan yakalama emirlerinin kaldırılması yönündeki taleplerin de reddine karar veren heyet, tutuksuz sanıklar Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Alp Parlar, Ferhat Yavuz, Nuri Kösem, Hüseyin Orçun Benli, Kaan Turgut, Yusuf Hasan Akgün, Özgür Sanav, Mustafa Kabahor, Ergun Taş ve Niyazi Canbaz hakkında çıkarılan yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına hükmetti.

Kaçma şüphesinin varlığına ve delilleri karartma ihtimaline göre tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını öngören mahkeme heyeti, sanıklardan Cenk Eren'in Adli Tıp Kurumu'ndan yeniden rapor alınması talebinin de dosyaya herhangi bir yenilik katmayacağı gerekçesiyle reddine karar verdi.

Davada yargılanan tüm tutuksuz sanıkların mahkemeye gelme zorunluluğunu da kaldıran heyet, duruşmayı 15 Nisan 2014'e erteledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Çağatay Ulusoy Gizem Karaca Cemal Hünal İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title